Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výhra v play off po 3264 dňoch. Hudáček zmrazil Ľadový palác čistým kontom

A vraj v prvom kole play off Kontinentálnej hokejovej ligy sa nedejú zázraky!

27.02.2019 15:36
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček.
debata (1)

O senzáciu sa postaral moskovský Spartak v bránke s Júliusom Hudáčkom. Slovenský reprezentant vychytal na horúcom ľade favorizovaného SKA Petrohrad pred vyše 12-tisíc divákmi v Ľadovom paláci čisté konto!

Hostia v závere prvej tretiny dvakrát využili presilovku a hoci domáci v ďalších dvoch dejstvách búšili do súpera, čo to šlo, Spartak na čele so slovenským brankárom odolal – a postaral sa o veľké prekvapenie.

Julo Hudáček na rovnakého súpera narazil v prvom kole play off aj pred rokom v drese Čerepovca, no Severstaľ podľahol na zápasy 0:4.

„Mrzí nás, že sme aspoň jeden nevyhrali, vonku aj doma sme na to mali príležitosť, ale narazili sme na mimoriadne silného protivníka,“ vravel vtedy 30-ročný rodák zo Spišskej Novej Vsi.

Teraz si bravúrne napravil chuť – zneškodnil tridsať pokusov SKA, nedovolil mu skórovať ani v presilovkách. Experti predpovedali hladký postup Petrohradu, kurz na víťazstvo hostí bol 7,4, na remízu 6,8, na víťazstvo domácich 1,28.

„Nastúpili sme bez dvojice lídrov – Andreja Kutejkina a Kasparsa Daugaviňša – preto sme sa museli maximálne sústrediť na našu hru. Potrebovali sme hrať jednoducho v našom obrannom pásme, dôležité bolo, že sme strelili vedúci gól. Ak by ho dali domáci, bolo by to veľmi náročné,“ citoval Hudáčka oficiálny web KHL.

V 45 stretnutiach základnej časti, ktoré odchytal, dosiahol účastník januárového Zápasu hviezd KHL len jedno čisté konto. V utorok pridal druhé, podstatne dôležitejšie – tešil sa z prvého víťazstva v play off.

„Táto nula dodá sebavedomie mne aj celému tímu. Vo štvrťfinále hráme proti mužstvu, ktoré strelilo v základnej časti najviac gólov. Počas sezóny som mal viacero zápasov, keď som inkasoval iba raz, ale tentoraz to konečné vyšlo na nulu. Je to príjemné, ale ešte dôležitejšie je to pre mužstvo,“ uviedol na stránke KHL. Hrdinovi zápasu po jeho skončení ďakovali spoluhráči, s uznaním hovorili o jeho výkone aj domáci.

„Julo absolvoval skvelý zápas, chytil všetko, čo letelo do priestoru medzi troma žŕdkami. Zároveň sme sa všetci hádzali do striel, ak bolo treba. Tak to má byť v play off,“ povedal pre klubový web Spartaka Karsums, autor jedného z gólov.

„Súperov brankár hral svoju hru – a potom sa prejavil zákon schválnosti: šťastie stálo na strane Spartaka a pri žŕdkach i Hudáčka. Nevedeli sme ho prekonať, no v ďalšom zápase sa to nebude opakovať. V prvom sme sa prispôsobili Spartaku, v druhom musíme hrať svoj hokej, nie jeho,“ zdôraznil útočník SKA Alexandr Dergačov.

Slovenský brankár ponúka tradičné Huda-šou len po domácich zápasoch, no po hrdinskom výkone mal plné právo tancovať aj v Ľadovom paláci. Môže sa však tešiť, že v ďalšom zápase vo štvrtok bude naňho dvojnásobný tlak, prognózuje oficiálna stránka KHL.

Štatistici vyrátali, že Spartak sa z úspechu v play off radoval po 3264 dňoch. Predtým v play off vyhral 22. marca 2010 nad Jaroslavľom 3:2, na nulu 14. marca 2010 proti moskovskému Dynamu.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Moskva #Július Hudáček #SKA Petrohrad