Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechodíme na pytačky, znie zo Slovana. Prioritou je rokovanie s investorom

Pre hokejistov bratislavského Slovana je súčasné sezóna jeho najhoršou za sedem rokov účinkovania v Kontinentálnej hokejovej lige. Jediný slovenský účastník je aktuálne posledný v nadnárodnej súťaži, prvý stratil šancu na postup do play off. Aká budúcnosť ho čaká? Bude pokračovať v KHL alebo prejde do inej ligy?

06.02.2019 17:23
Slovan, Riga Foto:
Hokejisti Slovana Bratislava.
debata (4)

Ruská štátna agentúra TASS v minulých dňoch informovala, že vedenie Slovana rokuje s novým investorom. Ten by mal pomôcť vyriešiť súčasnú nepriaznivú finančnú situáciu a zabezpečiť chod klubu v nasledujúcich sezónach.

„Redaktor agentúry TASS sa zaujímal o aktuálnu situáciu v Slovane. Dostal informáciu, že akcionári rokujú o vstupe do klubu s potenciálnym novým vlastníkom. Rokovania sú vo finálnej fáze. Do konca marca by to malo byť jasné. Do tohto termínu musia aj ďalšie kluby KHL predostrieť vedeniu súťaže záruky pre pôsobenie v ďalšom ročníku,“ vysvetľuje Milan Vajda, marketingový riaditeľ hokejového Slovana. S dôvetkom, že nejde o nič nové.

„Rokovanie s novým investorom sa začalo vlani na jar. Prípadný predaj klubu nie je jednoduchá záležitosť, môže trvať dlho. Niektoré slovenské médiá prevzali správu TASS. V súčasnosti nerokujeme s nijakou inou súťažou o prípadnom prechode Slovana do nej, nechodíme na pytačky. V roku 2011 – ešte pred príchodom do KHL – sme mali záujem účinkovať v českej extralige, ponúkli sme projekt. České kluby s ním nesúhlasili, odvtedy sme s českou stranou neboli v kontakte. V tejto chvíli je absolútnou prioritou rokovanie s novým investorom,“ podotýka Vajda.

Slovan nie je bezprostredne medzi ohrozenými klubmi, ktoré by mohli v budúcom ročníku opustiť Kontinentálnu hokejovú ligu. Podľa ruských médií sa najviac hovorí o triu Amur Chabarovsk, Admiral Vladivostok a Severstaľ Čerepovec. Sú na chvoste rebríčka KHL podľa prijatých kritérií.

O tom, aký vlastník a odkiaľ sa zaujíma o Slovan, Vajda nekonkretizoval. „To mi neprináleží komentovať. Akonáhle bude podpísaná dohoda, vedenie klubu bude o nej športovú verejnosť informovať. V tejto sezóne je hlavným reklamným partnerom Slovana spoločnosť Gazprom Export.“

Pripomenieme, že v novembri vedenie KHL diskvalifikovalo štatutárov bratislavského klubu Juraja Širokého staršieho aj mladšieho. Dôvodom bolo neplnenie finančných záväzkov, Slovan nevyrovnal podlžnosti z minulej sezóny. Aj preto vedenie súťaže zakázalo klubu angažovať nových hráčov.

Zverenci Vladimíra Országha sú na poslednom dvanástom mieste v tabuľke Západnej konferencie KHL. V doterajších 56 zápasoch získali 31 bodov, najmenej zo všetkých účastníkov.

TV Pravda: Aké sú očakávania v nasledujúcich siedmich dňoch v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – lyžiarsky špeciál (vysielané 4.2.2019).

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava