Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hovorku ubíjajú prehry a dlhé návraty do ďalekého Vladivostoku

Na KHL si podľa vlastných slov zvykol celkom rýchlo. Dlho sa mu však nedarí prelomiť streleckú smolu. Potvrdil to aj v utorok v Bratislave.

18.10.2018 16:06
Marek Hovorka Foto: ,
Marek Hovorka.
debata

Marek Hovorka mohol proti Slovanu pokojne zaznamenať aj hetrik. Dvakrát však vo vynikajúcej šanci minul odkrytú bránku a nepresadil sa ani v presilových hrách. V drese Vladivostoku si v 11 dueloch pripísal len dva body za asistencie. Šancu zmeniť to mal včera v súboji v Jaroslavli, ktorý sa skončil po uzávierke.

„Do šancí sa dostávam pravidelne. No nepadá mi to tam. Keby som v utorok trafil tú odkrytú bránku v presilovke, možno by sa to konečne zlomilo a dal by som aj hetrik. Oveľa frustrujúcejšie je, že stále prehrávame. Odohrali sme aj dobré stretnutia, no prehra na Slovane je už ôsma v rade,“ tvrdí 34-ročný útočník Admiralu.

Zlé výsledky sa logicky podpisujú po atmosféru v kabíne i na ľade. „Nezvládame závery. Často prehrávame o gól. Je to frustrujúce. Či je v kabíne od trénerov dusno? Viem si predstaviť aj dusnejšie. Je to ešte v únosnej miere,“ priznáva strieborný medailista z Helsínk 2012 a účastník olympijských hier i majstrovstiev sveta z uplynulej sezóny.

Hoci sa mu individuálne ani celému tímu nedarí, možnosť pôsobiť v KHL si pochvaľuje. „Už som celkom zabehnutý. Súťaž je na vysokej úrovni. Hrá sa rýchlo, hore-dole. Veľmi ma to baví. Zápasy sú vyslovene o hokeji, žiadna búchaná. Všetko má hlavu aj pätu. Len veľká škoda našich opakujúcich sa hrubých individuálnych chýb, ktoré nám prehrávajú stretnutia,“ dodáva.

Marek Hovorka počas fotenia slovenskej... Foto: TASR, Martin Baumann
Slovensko, hokej, fotenie Marek Hovorka počas fotenia slovenskej hokejovej reprezentácie na MS 2018.

Okrem cudzieho prostredia si musí zvykať aj na úmorné cestovanie. Z Vladivostoku je to k súperom zo Západnej konferencie obzvlášť ďaleko. „Keď letíme na západ, je to ešte v pohode. S tým problém nemám. No keď sa vraciame späť a časový posun je dopredu, je to oveľa náročnejšie,“ priznáva.

Vladivostok plnil v predošlých dňoch titulky ruských novín problémami s dlžobami z minulosti. Vedenie KHL dokonca pozastavilo klubu možnosť angažovať nových hráčov a diskvalifikovalo členov vedenia klubu Sergeja Sošnikova a Alexandra Selivanova.

„Ide o dlhy, ktoré vznikli za predošlého vedenia. Momentálne všetko funguje ako má a nám peniaze chodia. Načas,“ zdôrazňuje.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Admiral Vladivostok #Marek Hovorka