Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan doma stráca body i hernú tvár. Musíme začať odznova, vyzýva Országh

Po sobotňajšom zápase sa opäť ozval piskot fanúšikov, v kabíne mali hráči zvesené hlavy. Nečudo. Hokejisti bratislavského Slovana vyšli v domácej trojzápasovej sérii - naprázdno.

30.09.2018 12:09
Damir Rachimullin, Éric Gélinas Foto:
Hráč Soči Damir Rachimullin strieľa gól do prázdnej bránky Slovana, obranný zákrok Érica Gélinasa prišiel neskoro.
debata

Zo šiestich možných bodov si nepripísali ani jeden – a to s výnimkou fínskeho Jokeritu hrali proti výkonnostne porovnateľným súperom. Paradoxne, najlepšie zahrali práve proti Helsinkám (3:5), Spartaku Moskva a Soči podľahli zhodne 1:4.

Sukeľ: Nedávame góly

„Tri zápasy a ani jedno víťazstvo – to sa nám na domácom ľade nemôže stať. Nemôžeme tak začať, ako sme v sobotu začali (Slovan v 7. min prehrával 0:2), nestačí hrať len polovicu stretnutia. Na to teraz doplácame,“ vravel Matúš Sukeľ, autor gólu z presilovky na 1:2. Vykresal iskierku nádeje, no obrat k lepšiemu neprišiel.

„Musíme dávať viac gólov, všetko sa odvíja od korčuľovania a presných prihrávok. Žiaľ, dnes nám to nevychádzalo, rýchlo sme dostali dva góly, dotiahli sme sa na rozdiel jedného, no potom sme to nezvládli. Čo z toho, keď súpera aj prestrieľame, ale nie sme efektívni. Musíme hrať dôraznejšie v obrannom i útočnom pásme, aby sme neinkasovali,“ podotkol.

Prehra Slovana v zápase KHL so Soči Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Fanúšik Slovana pred zápasom proti Soči.

„Povzbudilo nás, že sme vyhrali vo Vladivostoku v poslednom zápase na predchádzajúcom najdlhšom výjazde za súpermi v Kontinentálnej hokejovej lige. Vracali sme sa s tým, že budeme sebavedomejší a pokúsime sa doma potiahnuť víťaznú sériu, no nevyhrali sme ani raz. Musíme zlepšiť aj presilovky, pomohli by aj hoci škaredé góly. Početné výhody musíme využiť, nie v nich inkasovať,“ konštatoval smutne.

Hrá Slovan lepšie vonku ako doma? „Ťažko povedať. Prišli ľudia, proti Jokeritu nás aj povzbudzovali, keď sme dve tretiny hrali dobre. Každý bod z ľadu súperov je dobrý, no musíme vyhrávať najmä doma. Snažím sa hrať každý zápas naplno, aby som sa vôbec dostal do zostavy, robím, čo môžem.“

Řepík: Nesmieme zmätkovať

Skúsený český reprezentant Michal Řepík, s piatimi gólmi najlepší útočník KHL predminulého týždňa, doma nenadviazal na strelecký apetít. Po tretej prehre len sťažka hľadal slová.

„Dostaneme jeden-dva góly, padáme dolu. Keď vedieme, sme schopní hrať dobre – ako prvé dve tretiny vo štvrtok proti Jokeritu. Chceli sme na taký výkon nadviazať dnes, ale vôbec nič nám nešlo, ako by sme chceli. Celý zápas sme sa trápili, v presilovkách sme hosťom prihrávali, aby šli sami na bránku… To je veľmi zlé, darovali sme im šance – a oni ich na rozdiel od nás premenili,“ – odvetil na otázku, čo aktuálne chýba Slovanu.

„Možno to vyzerá tak, že vonku hráme pod menším tlakom, priviezli sme nejaké body, no doma nám to nejde. Nemyslím si, že si dávame na seba nejaký veľký tlak. Fakt je, že nehráme dobre, musíme zapracovať, aby sme sa zlepšili.“

Slovan podľahol v KHL moskovskému Spartaku Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Brankár Spartaka Moskva Július Hudáček počas...

Pri porovnaní súčasného kádra s minulosezónnym tvrdí, že Slovan má dobrý tím. „V kabíne nie sú nijaké problémy, no na ľade musíme robiť, čo si povieme, než naň nastúpime. Nesmieme zmätkovať, keď nám niečo nevyjde, lebo tým otvárame priestor hráčom súpera, ktorí to vedia využiť,“ vravel jeden z meninových oslávencov. „Po takomto zápase na nejakú oslavu nemám chuť,“ reagoval na gratuláciu.

Országh: Takto sa nebojuje

„Nastúpili sme zakríknuto, ako by sme sa báli urobiť niečo urobiť s pukom – a práve vtedy prichádzajú chyby. A to je potom obraz našej hry. Takto sa nebojuje, najmä doma nie. Všetci si musíme prebrať, či sme prínosom pre mužstvo. Máme pár dní na premýšľanie, musíme sa zlepšiť – každý jeden z nás, čo sme tu. Ďalej to takto nejde. Ľudia nás prídu povzbudiť, sami ich vyháňame zo štadióna. Tento týždeň musíme začať odznova a na ďalšom náročnom tripe niečo uhrať a vrátiť sa s nejakými bodmi,“ netajil sklamanie tréner Vladimír Országh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Vladimír Országh #HK Soči