Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sparta nakupuje na Slovane. Jedného hráča už získala, chce aj ďalšieho

Český hokejový útočník Jan Buchtele bude po odchode zo Slovana Bratislava opäť obliekať dres Sparty Praha. S extraligistom sa dohodol na viacročnej zmluve.

17.01.2018 11:37
Slovan - Vladivostok Foto: ,
Michal Řepík (vľavo) v drese HC Slovan Bratislava.
debata

Dvadsaťsedemročný krídelník hral za pražský klub tri sezóny v rokoch 2014–2016 a krátko aj v závere minulého ročníka po angažmáne v Avtomobiliste Jekaterinburg.

„V aktuálnej situácii som videl návrat do Sparty ako najlepšie riešenie. Po dvoch lapáliách v KHL mi už dobrodružstvá stačili,“ uviedol Buchtele, ktorý sa stal piatou výraznou posilou Sparty po príchodoch Jána Laca, Mareka Ďalogu, Zbyněka Micháleka a Richarda Jarůšeka.

„V tejto chvíli mám pocit, že je ideálne byť v prostredí, kde sa mi darilo a kde cítim, že mám dobré hokejové zázemie,“ citoval ho portál iDnes.cz. Buchtele odohral za Slovan v prebiehajúcej sezóne 41 zápasov s bilanciou šesť gólov a päť asistencií.

Vedenie Sparty sa netají záujmom priviesť zo Slovana aj ďalšieho českého útočníka Michala Řepíka. „Dlhodobo a veľmi podrobne sledujeme trh a nechceme priviesť do mužstva hráča iba preto, aby sme ukázali činnosť. O každom mene starostlivo diskutujeme s trénermi a členmi predstavenstva klubu,“ povedal športový manažér Sparty Michal Broš.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Jan Buchtele #Michal Řepík