Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

GM Slovana: Prvú výplatu dostali hráči v plnej sume, druhú v rámci možností

Málo bodov, nepresvedčivý herný prejav i nespokojnosť fanúšikov. Nevydarený začiatok sezóny sa podpísal pod skorý koniec trénera Miloša Říhu (do klubu prišiel v lete 2015) na lavičke Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige.

07.10.2017 05:00
Ziman Slovan Zankovec Foto: ,
Nový tréner Slovana Eduard Zankovec a generálny manažér Patrik Ziman.
debata (8)

Vedenie bratislavského klubu ho včera ráno odvolalo z funkcie a následne predstavilo nového muža, ktorý sa ujal kormidla pri mužstve. Na uvoľnenú pozíciu zasadol 48-ročný Bielorus Eduard Zankovec, naposledy kouč Barysu Astana, s ktorým Slovan podpísal zmluvu do konca sezóny. Zvyšok realizačného tímu zostáva bezo zmien.

„Som rád, že prichádzam do mužstva s bohatou a víťaznou históriu. Spolu s hráči a manažmentom sa pokúsime dosahovať také výsledky, aké od nás čakajú fanúšikovia i vedenie klubu. V prvom rade sa musím zoznámiť s hráčmi, ktorých mám k dispozícii. Ďalším krokom by malo byť aj posilnenie kádra, aby sme sa mohli rozvíjať,“ uviedol bývalý tréner národného tímu Bieloruska i Kazachstanu.

Zankovec pôsobí v KHL s drobnými prestávkami od roku 2009. Najprv robil asistenta v Petrohrade, následne v Omsku a po ročnej anabáze v pozícii skauta Chicaga Blackhawks prišiel vlani začiatkom septembra do Astany.

Kazašský klub prevzal s nula bodmi na konte a potiahol ho až na piate miesto vo Východnej konferencii a do druhého kola play off.

Zatiaľ nevedel povedať, ktorí hráči by mali byť lídrami mužstva pod jeho vedením, no prezradil svoju trénerskú filozofiu.

„Moja zásada je mať puk čo najviac vo svojom držaní a keď ho stratíme, tak ho čo najskôr získať späť. Chcel by som sa spoliehať na všetkých hráčov, ktorých budem mať k dispozícii. Hrať budú najmä tí, ktorí sú hladní po víťazstvách,“ vysvetlil.

Hoci vie, že v Slovane boli a (v menšej forme) stále i sú finančné problémy, tohto problému sa neobáva. „Zo skúseností z predošlých rokov viem, že Slovan vždy našiel nejaké riešenie problémov,“ poznamenal.

Športový manažér Slovana Oldřich Štefl očakáva od zmeny na trénerskom poste výrazne zlepšený obraz hry. Generálny manažér Patrik Ziman vysvetlil aj to, prečo si klub vybral práve Zankovca.

„Uvažovali sme nad tým dlhšie, v podstate sa táto téma riešila od začiatku sezóny. Veľmi intenzívne vnímame podnety zo všetkých strán, aj od fanúšikov. Zvažovali sme niekoľko spôsobov, ako to vyriešiť. Zvolili sme toto riešenie, keďže nás čakajú ešte dva dôležité domáce zápasy, v ktorých potrebujeme získať body, lebo nám bytostne chýbajú,“ priblížil Ziman.

V hre bolo viacero mien, medzi nimi i slovenské, ale v prospech Zankovca hovoril prejav Astany v predošlom ročníku.

„Chceme, aby mužstvo predvádzalo rýchlu a agresívnu hru s veľkými a schopnými obrancami. Uvedomujeme si, že útok ešte musíme doplniť. Stať by sa to malo v blízkej dobe, keď oznámime meno jednej z posíl, ktorú máme podpísanú. Koučovanie trénera Zankovca je presne to, čo žiadame. Očakávam od neho novú energiu. Fanúšik odpustí aj horší výsledok, keď hráči odovzdajú všetko,“ vysvetlil Ziman.

Zankovec bol v Bratislave už dlhšie a svojich nových zverencov videl v zápasoch na vlastné oči.

„Vďaka tomu by mala jeho aklimatizácia trvať o čosi kratšie,“ poznamenal Ziman a vyjadril sa aj k aktuálnej situácii v klube:

"Prvú výplatu dostali hráči v plnej sume, druhú v rámci možností. Je to v riešení. Absolvovali sme viacero stretnutí ohľadom ďalších foriem spolupráce pre budúce sezóny. Robíme všetko pre to, aby sa situácia v klube stabilizovala. Len z reklamných partnerstiev nie sme schopní rozvíjať sa.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Patrik Ziman #Eduard Zankovec