Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan v KHL skončí! píšu Rusi

Podľa ruskej štátnej tlačovej agentúry TASS sa slovenský tím HC Slovan Bratislava nepredstaví v nasledujúcej sezóne v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

02.02.2015 14:26 , aktualizované: 16:26
KHL, Kontinentálna hokejová liga Foto:
Ilustračné foto
debata (22)

TASS sa v pondelkovej správe odvoláva na nešpecifikované zdroje oboznámené so situáciou. Slovan údajne zostane v KHL len v prípade, že nazbiera dostatok financií od regionálnych partnerov.

„Všetci naši partneri boli zviazaní s Ruskom. Sankcie veľmi silno zasiahli ich záujmy. Je otázne, čo prinesie budúcnosť. Som realista, situácia nie je jednoduchá. Musíme diskutovať s vedením KHL. Stanovili sme si dátum 15. marca, do ktorého musíme mať jasno o budúcnosti Slovana. Našou prioritou je KHL, no máme aj plány B a C,“ cituje TASS generálneho manažéra Slovana Maroša Krajčiho.

Zástupcovia Slovana pracujú na záložnom pláne, ktorým by mohol byť návrat do slovenskej extraligy či vstup do inej súťaže – nadnárodnej EBEL alebo českej extraligy.

Ako je známe, nové vedenie KHL chce najneskôr v marci predstaviť novú stratégiu rozvoja súťaže a možno namiesto expanzívnych vízií paneurópskej ligy s vyše 40 klubmi zvolí úspornejšiu cestu s 20 až 24 tímami s najsilnejšími značkami ruského hokeja. KHL dopláca na eskaláciu napätia medzi Ruskom a zvyškom sveta pre konflikt na východe Ukrajiny a prepad cien ropy a zemného plynu.

„V súčasnosti je tím na tripe u súperov, práve odlietame z Rigy do Moskvy. Informáciu o tom, že Slovan nebude štartovať v KHL v sezóne 2015/2016, počujem teraz prvýkrát,“ povedal výkonný riaditeľ klubu pre KHL Alexej Jaškin v telefonickom rozhovore s korešpondentkou portálu Championat.ru Mariou Rogovskou.

V Slovane Bratislava sa nebránia ani vstupu silného akcionára či strategického partnera. „Samozrejme, ak chceme naďalej vidieť svoju perspektívu v KHL, do úvahy logicky prichádza aj vstup ruského partnera,“ poznamenal generálny manažér Slovana.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava