Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lev je na tom zle, my mu nepomôžeme, odkázalo do Prahy vedenie KHL

Podľa prezidenta Kontinentálnej hokejovej ligy Alexandra Medvedeva je situácia v HC Lev Praha vážna, ale stále môže český klub hrať v nadnárodnej súťaži aj v ďalšej sezóne. Vedenie ligy však nepomôže Levu s napĺňaním rozpočtu.

26.06.2014 21:34
HC Lev Praha, radosť Foto: ,
Gólová oslava hokejistov Leva Praha v minulej sezóne.
debata

V Moskve pozorne sledujú situáciu v Prahe a v prípade prijatia riešení budú informovať verejnosť. „Potvrdzujeme informácie o ťažkostiach s financovaním pražského tímu pre budúcu sezónu. Existuje možnosť neúčasti klubu v novom ročníku. V tejto chvíli sú však informácie o odstúpení Leva iba špekuláciámi. Konečné rozhodnutie o budúcej sezóne bude známe v pondelok 30. júna,“ píše sa v stanovisku ligy na jej webe.

„Situácia v Prahe je veľmi vážna. Nedá sa vylúčiť ani najhorší možný scenár. Nie je ešte všetko stratené, rokovania pokračujú, nemôžeme hovoriť o konci. KHL sa stará a myslí na všetky kluby, ale Levovi nemôže pomôcť. Dotovať ročné rozpočty účastníkov sa nedá,“ vyhlásil pre Itar-Tass Medvedev.

O budúcnosti Leva sa špekuluje už dlhšiu dobu, problémy priznali v spoločnom stredajšom vyhlásení aj akcionári klubu Petr Speychal a Jevgenij Myškovskij. Pražania sa snažia nájsť aspoň financie na minimálny desaťmiliónový rozpočet. V tom prípade by sa tím zbavil viacerých lídrov, ktorí doviedli Lev až do finále Gagarinovho pohára proti Magnitogorsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Lev Praha #Alexander Medvedev