Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nad Šatanom zostal visieť otáznik. Kabína v tom má jasno: mal by hrať!

Hokejový útočník Miroslav Šatan možno odohral v pondelok posledný zápas kariéry, na definitívne rozhodnutie si však verejnosť ešte počká.

10.03.2014 22:22 , aktualizované: 23:18
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (2)

V novembri po podpise zmluvy so Slovanom potvrdil dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie, že táto sezóna je zrejme jeho poslednou. Ihneď po konci zápasu proti bieloruskému tímu tieto slová zopakoval: „Už som povedal, že toto je asi moja posledná sezóna, zatiaľ sa na tom nič nezmenilo. Ale nikdy nehovor nikdy,“ uviedol Šatan.

O pár minút neskôr už v civile svoje slová zmiernil. „Nechcem sa teraz k tomu vyjadrovať a rozmýšľať o tom, keď je len päť minút po konci zápasu. Teraz som rozhodnutý skončiť. Nechám si však čas, potrebujem pár týždňov či mesiacov a definitívu by som urobil asi až v lete,“ povedal Šatan.

Mnohí hokejisti hrajú aj v pokročilejšom veku ako hviezda Slovana. Tú podpichol aj Juraj Mikúš, podľa ktorého je Šatan ešte príliš mladý na to, aby zavesil korčule na klinec.

Nad koncom uvažuje už dlho

„To závisí od toho, s kým ma porovnáva,“ zasmial sa skúsený útočník. „Posledné tri-štyri sezóny si hovorím, že to ešte jeden rok potiahnem. Nechcem však nič s horúcou hlavou vyhlasovať. Zoberiem si pár týždňov a potom uvidím,“ doplnil.

Rovnaký názor na zotrvanie Šatana v šatni Slovana má aj tréner Rostislav Čada. „Pre mňa je situácia úplne jasná. Miro od svojho príchodu Slovanu veľmi pomohol, patril k lídrom. Som presvedčený, že by mal v klube pokračovať. Má však svoj vlastný názor,“ uviedol tréner belasých. „Prehovárať ho určite nebudem, nie je to môj štýl,“ priznal.

zväčšiť Zľava: Miroslav ŠŠatan zo Slovana a Richard... Foto: SITA, Ján Slovák
Šatan, Lintner Zľava: Miroslav ŠŠatan zo Slovana a Richard Lintner z Dynama Minsk po druhom zápase Pohára nádeje Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Po súboji s Dynamom Minsk bol sklamaný, že sa sezóna rýchlo skončila. Začal ju až v decembri, napriek tomu neľutuje neskorší vstup. „Bol to výsledok viacerých okolností – uviaznutej komunikácie so Slovanom i môjho zdravotného stavu, keď som nemohol po mesačnej pauze v lete hneď naskočiť do prípravy a potreboval som viac času. Urobil som všetko najlepšie, ako som mohol vzhľadom na môj stav a okolnosti,“ dodal Šatan.

Pohár nádeje? Hrá sa, len aby sa hralo

Podľa neho doplatil Slovan v sezóne na nevydarený začiatok. Potom sa len približoval k priečkam pre play-off, ale napokon na ne nedosiahol. V základnej časti skončil na jedenástom mieste v Západnej konferencii a v Pohári nádeje stroskotal v kvalifikačnom kole na Dyname Minsk.

„Zápasy v Minsku a tu v Bratislave boli veľmi podobné. V oboch sme boli svedkami minima šancí. Je to nezáživná časť sezóny, keď sa hrá len pre to, aby sa hralo,“ poznamenal.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #koniec kariéry #HC Slovan Bratislava #Miroslav Šatan