Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Slovana Bartovič: Chýbali hráči a víťazná šnúra

Hokejisti Slovana Bratislava uzavreli základnú časť KHL prehrou s Medveščakom Záhreb 2:3 a na rozdiel od minulej sezóny si nezahrajú v play off, ale len v Pohári nádeje.

06.03.2014 09:00
Milan Bartovič Foto: ,
Milan Bartovič.
debata (3)

„Chceme v nich odovzdať maximum už len kvôli našim fanúšikom. Za to, ako nás počas celej sezóny povzbudzovali, si to zaslúžia,“ vraví kapitán mužstva Milan Bartovič.

Čo Slovanu chýbalo, aby opäť postúpil do play off?
Veľa zavážil začiatok, ktorý sme nezachytili a potom sme sa ťažko šplhali hore. Aj keď sa nám podarilo spraviť nejakú bodovú sériu, nikdy sme ani nenakukli do elitnej osmičky, čo je škoda. V takej silnej súťaži ako je KHL už bolo veľmi ťažké doháňať stratu.

Kým v minulej sezóne ste ťažili aj z nováčikovskej eufórie, v tejto ste podávali veľmi nevyrovnané výkony. Čím to bolo?
Z prvej sezóny sme vyťažili nie sto, ale stodvadsať percent. Vychádzali nám zápasy, vyhrali sme aj päť zápasov za sebou s ťažkými súpermi, vďaka čomu nám narástlo sebavedomie. V tomto ročníku nám podobná víťazná šnúra chýbala. Súperov v boji o play off sme mali stále pred sebou.

Ovplyvnilo to aj psychiku hráčov, neubíjalo vás, že play off je stále ďaleko?
To si nemyslím. Nehľadeli sme na to, kde sa práve nachádzame v tabuľke. V kabíne určite nebola porazenecká nálada, do každého zápasu sme išli s víťaznou túžbou. Mužstvo pracovalo podobne ako v minulej sezóne, nevidel som žiadny rozdiel.

Bol moment, kedy ste to mohli zlomiť?
Je pravda, že sme prehrali veľa zápasov na domácom ľade. V januári sme doma nebodovali s Vladivostokom a Novokuzneckom, ak by sme uspeli, play off by sme už mali na dohľad. Na druhej strane sme vyhrali zápasy, ktoré od nás nikto nečakal.

Tréner Čada vravel, že šancu zabojovať o play off stratil tím v predĺženiach. Cítili ste to podobne?
Možno to porovnával s minulou sezónou, ale v tej sme boli na nájazdy či v predĺžení extrémne úspešní. Nezabúdajme, že aj Jaro Janus odchytal viacero parádnych zápasov, v tejto sezóne sa aj zranil a v niekoľkých zápasoch chýbal.

Na čom by mal Slovan popracovať, aby bol opäť úspešný?
Podľa mňa je problémom aj úzky káder. Keď k nám prídu špičkové tímy, vidím koľko hráčov majú na tréningu. Počas zápasu si môžu dovoliť štyroch-piatich posadiť na tribúnu. KHL je náročná súťaž, na cestovanie, časové posuny, dochádza často k zraneniam. Olympijská sezóna bola ešte náročnejšia. V budúcnosti by sa nám určite zišli nejakí hráči navyše.

Mali by to byť podľa vás dva-traja kvalitní zahraniční hráči, tak ako to funguje vo viacerých kluboch KHL?
To nie je otázka na mňa, ale skôr na vedenie klubu. Mužstvo privíta každého kvalitného hokejistu a je jedno, či je to Fín, Švéd alebo Kanaďan.

Čakajú vás dva zápasy proti Minsku v Pohári nádeje. Ako sa dá na ne motivovať?
Chceme v nich odovzdať maximum už len kvôli našim fanúšikom. Za to, ako nás počas celej sezóny povzbudzovali, si to zaslúžia.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Milan Bartovič