Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lintner: Mal som premyslené, ako sa budem tešiť

Pred zápasom zožal potlesk, na konci na neho fanúšikovia pískali. Ale iba na chvíľu. "Atmosféra v Bratislave býva perfektná. Páči sa mi, keď sem chodím ako divák, teraz som si ju užil ako hráč," vravel po zápase medzi Slovanom a Dynamom Minsk hokejový obranca Richard Lintner.

27.02.2014 17:33
Richard Lintner Foto: ,
Richard Lintner.
debata

Aj keď hostia prehrali 3:4 po nájazdoch, populárny hokejista prezývaný Citrón glosoval zápas s príznačnou pohodou a jemu vlastným vtipom. „Škoda, že sme stretnutie nedotiahli do víťazného konca, no je milé, že moji chalani bodovali,“ vravel so šibalským úsmevom narážajúc na svoj vedľajší (alebo hlavný?) džob hráčskeho agenta.

Lintner manažérsky zastupuje okrem iných aj útočníka Slovana Petra Ölveckého a minulý rok pomáhal so zháňaním kontraktu Miroslavovi Šatanovi. Obaja strelili v stredu gól, hoci ten Ölveckého padol so šťastím, keď sa puk odrazil do bránky práve od Lintnerovej korčule. „Mrzí ma to. Chcel som pomôcť našim, no pomohol som Slovanu,“ komentoval.

Keď sa po 65 minútach rozbiehal na svoj nájazd (preto ten chvíľkový piskot z hľadiska), veľa slovenských fanúšikov sa v myšlienkach možno vrátilo o dvanásť rokov dozadu. Lintnerova presná strela vtedy ukončila napínavú nájazdovú lotériu v semifinále majstrovstiev sveta proti Švédsku a otvorila slovenskému tímu cestu za titulom majstrov sveta v Göteborgu. Kým Tommy Salo v ten pamätný večer nemal šancu, brankár Jaroslav Janus sa nedal okabátiť. „Mal som premyslené, ako sa budem tešiť. Možno o rok alebo o dva,“ pobavil svojou hláškou Lintner.

Sezónu odštartoval 36-ročný obranca v Dukle Trenčín, odohral 19 duelov a zamieril do Minska, klubu, kde už pôsobil v rokoch 2008 až 2010. V známom prostredí sa stretol s dvoma krajanmi – trénerom Ľubomírom Pokovičom a útočníkom Tomášom Surovým (proti Slovanu sa predviedol gólom v oslabení). Dynamo je v Západnej konferencii KHL posledné, už dávnejšie bez šance postúpiť do play off. Ale v zápasoch šliapu hráči bieloruského mužstva stále naplno.

„Snažíme sa hrať čo najlepšie. Pre viacerých chlapcov sú veľkou motiváciou majstrovstvá sveta, ktoré budú o pár týždňov v Minsku,“ dodal Lintner, ktorý sa už zamýšľa aj nad svojou budúcnosťou. „Skôr či neskôr ukončím aktívnu kariéru. Čo potom? Možno budem manažér, možno funkcionár, tréner, človek nikdy nevie. Určite chcem zostať pri hokeji. Bolo by na škodu zahodiť všetko, čo som sa naučil na vlastnej koži.“

Slovan má pred poslednými troma zápasmi v základnej časti minimálnu šancu na play off. V piatok o 19.00 hostí v Slovnaft Aréne ukrajinský Donbass Doneck s dvojicou Slovákov Jánom Lacom a Petrom Podhradským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner