Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf KHL Medvedev: Máme ešte jedno voľné miesto

Rozširovanie KHL sa podľa Alexandra Medvedeva skončí na budúci rok. Šéf súťaže to uviedol v Bratislave pred Zápasom hviezd KHL.

12.01.2014 15:02
Alexander Medvedev Foto:
Alexander Medvedev.
debata

„Máme medzinárodnú ligu, v ktorej pôsobia kluby z ôsmich krajín. V nasledujúcej sezóne pribudne fínsky Jokerit Helsinki. Myslím, že je to dobré pre ligu aj pre európsky hokej. Fanúšikovia majú možnosť vidieť rôzne herné štýly,“ skonštatoval 58-ročný Rus. Okrem Jokeritu bude ďalším nováčikom klub z olympijského Soči a do súťaže sa má vrátiť Lada Togliatti.

„Máme ešte jedno miesto voľné. Zatiaľ nie je jasné, či ho získa ruský alebo zahraničný klub. Nebudem tajiť, záujemcov je niekoľko. Zo Švédska, Nemecka, Švajčiarska, Nórska či Bieloroska. Tým by sa rozširovanie ligy skončilo. Ďalšou etapou by mohla byť súťaž jednotlivých líg. Táto myšlienka má v Európe podporu,“ tvrdil Medvedev, ktorý je tiež generálnym riaditeľom spoločnosti Gazprom Export.

Aj v tejto sezóne však niektoré kluby z KHL zápasia s finančnými problémami. Na jeseň musela liga pomôcť Amuru Chabarovsk a pred Vianocami priznali starosti v Spartaku Moskva. „KHL spraví všetko, aby Spartak nielen zotrval v súťaži, ale aby hral na takej úrovni ako v minulosti,“ komentoval Medvedev.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Alexander Medvedev