Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sigalet: Iní fanúšikovia by na nás bučali alebo odišli preč

Kanadský hokejový obranca Jonathan Sigalet minulý týždeň pre zranenie veľa nenatrénoval, ale v sobotu sa napriek tomu autom presúval do Prahy, keďže zo zostavy Slovana vypadol iný obranca Michal Sersen. Derby s Levom sa pre slovenského zástupcu v KHL skončilo zle. Slovan prehral vysoko 0:7.

16.12.2013 20:30 , aktualizované: 22:59
hokej, khl, slovan, Jonathan Sigalet Foto: ,
Jonathan Sigalet nemal v Prahe vôbec hrať, nakoniec proti Levu nastúpil.
debata

Nastúpili by ste v Prahe, aj keby sa v zápase proti CSKA Moskva nezranil Michal Sersen?
Nemyslím si. Podľa plánu som sa nemal na tomto výjazde zúčastniť, ale po zápase v Moskve mi telefonovali, že mám prísť za mužstvom do Prahy, lebo sa Sersen zranil. Nebol som na ľade veľmi užitočný, ale snažil som sa pomôcť tímu, ako som vedel.

Aké máte zdravotné problémy?
Zranenie v oblasti hrudníka. Niečo podobné, s čím už dlhšie laboruje Juraj Mikúš.

Podal Slovan v Prahe jeden z najhorších výkonov v KHL?
To je ťažké komentovať. Nemá zmysel sa vracať k žiadnemu zápasu, ktorý je už za nami – či už sme v ňom vyhrali alebo prehrali. Skôr sa snažím koncentrovať na budúcnosť a stavať na tom pozitívnom. Pred zápasom v Prahe sme predsa bodovali päťkrát za sebou.

Je pre hráča psychicky náročnejšie, keď mužstvo dostane výprask 0:7, ako keď prehrá tesne o gól?
Nech pracujete kdekoľvek, nielen ako profesionálny športovec, vždy sa snažíte podať plnohodnotný výkon. Takže áno, z tohto pohľadu je prehra 0:7 frustrujúca. Na druhej strane, teraz je dôležité, aby sme sa vystrábili zo zranení a pripravili sa na najbližší zápas 27. decembra.

Derby Slovana s Levom má najmä pre fanúšikov stále špeciálnu príchuť. Ako ho vníma Kanaďan?
Ani pre cudzinca nie je ťažké precítiť atmosféru derby. Myslím, že pre Slovákov majú tieto zápasy rovnaký význam, ako pre Kanaďanov zámorské derby proti Američanom.

Aj v nedeľu ste hrali v takmer domácom prostredí. Prekvapilo vás, akú mávajú v pražskom hľadisku priaznivci Slovana prevahu?
Prekvapilo ma, že sa pražský klub nejakým spôsobom nesnažil limitovať počet fanúšikov Slovana pri kúpe vstupeniek. Bolo úžasné, že nás fanúšikovia povzbudzovali aj za stavu 0:7. Väčšina iných priaznivcov by už dávno z haly odišla alebo by na nás bučali.

S kým strávite na Slovensku Vianoce?
Mala by za mnou prísť manželka a rodičia. Vlani tu bol brat so ženou. Veľmi sa im páčila atmosféra v meste i Vianočné trhy.

Jaškin: Situácia Slovana ešte nie je beznádejná

Slovan Bratislava zaostáva za poslednou ôsmou postupovou pozíciou v Západnej konferencii Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) pred asociačno-vianočnou prestávkou o 11 bodov, jeho výkonný riaditeľ pre túto nadnárodnú súťaž nepovažuje situáciu za stratenú.

„Teoretická šanca žije, hoci po prehre s Levom Praha sa javí ako iluzórna. Zostáva nám však 18 zápasov, v ktorých môžeme zbierať body. Veľa bude závisieť aj od počínania konkurentov v boji o postup. Situácia je zložitá, nie však beznádejná. Potrebovali by sme sériu aspoň piatich úspechov, aby sme prerazili a výraznejšie sa priblížili k vyraďovacej fáze,“ cituje agentúra R-Sport Alexeja Jaškina.

Funkcionár referoval z Moskvy, takže nemal priamy obraz zo šatne po nedeľňajšom debakli 0:7 v českej metropole. „Máme veľa zranených a celkovo sa prejavila únava z náročného programu. Problém spočíva v tom, že sa nám nevydaril vstup do súťaže. Následne sme sa ako – tak pozviechali, lenže prišli tri prehry vonku, ktoré nás znova zrazili nadol. Nevnímam však žiadnu porazeneckú náladu, stále hľadíme vpred s optimizmom. Druhá sezóna vždy býva náročnejšia ako premiérová. Niektoré mužstvá sú v KHL dlhšie ako my a zároveň nižšie. Stále zbierame skúsenosti a tie sa neskôr určite prejavia,“ skonštatoval Jaškin.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #ŠK Slovan Bratislava #HC Lev Praha #Jonathan Sigalet #Jaškin