Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Netík sa vracia do Nižnekamska. Takáto ponuka príde raz za život, vraví

Hokejový útočník Tomáš Netík sa vracia do ruského Nižnekamska. Tridsaťjedenročný hráč sa v minulých dňoch dohodol na predčasnom ukončení spolupráce so Slovanom Bratislava a následne získal angažmán v Neftechimiku, ktorého farby hájil v minulej sezóne KHL.

08.12.2013 14:27
Tomáš Netík Foto: ,
Tomáš Netík.
debata (1)

„Rokovania prebiehali už mesiac. Nakoniec došlo k dohode medzi Nižnekamsk a Slovanom, prestup sme mohli zrealizovať,“ uviedol hráčov zástupca Vladimír Vůjtek ml. pre hokej.cz. Netík sa s Nižnekamskom dohodol na zmluve do konca sezóny. Netík odohral v minulej sezóne za Nižnekamsk 42 zápasov, v ktorých získal 22 bodov. Po skončení ročníka ale nemal kouč Vladimir Krikunov o jeho ďalšie služby záujem.

Teraz ale tím trénuje Dmitrij Balmin a vedenie klubu sa českého útočníka snažilo niekoľko týždňov získať späť. Napriek dlhšej aklimatizácii vyšli bývalému hráčovi pražskej Sparty skvele posledné dva mesiace a s 11 presnými zásahmi sa stal najlepším strelcom slovenského zástupcu v KHL.

Skvelá Netíkova forma neušla ani bohatým ruským klubom, od ktorých obdržal niekoľko lukratívnych ponúk. Hráč sa rozhodol využiť klauzulu vo svojej zmluve, podľa ktorej mu Slovan v takomto prípade nebude brániť v odchode. „Dúfam, že fanúšikovia moje rozhodnutie pochopia. Dostal som ponuku, ktorá príde možno raz za život. Na pôsobenie v Slovane mi zostávajú len tie najlepšie spomienky,“ povedal Netík.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Tomáš Netík #Neftechimik Nižnekamsk