Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa rýchlo otriasol. Víťazstvo zariadil kapitán Bartovič

Po troch prehrách Slovan v KHL opäť zabral. V úvodnom zápase domácej série vyhral slovenský zástupca nad Severstaľom Čerepovec 3:2.

02.12.2013 21:25 , aktualizované: 22:20
slovan, hokej, radosť Foto: ,
Hokejisti Slovana oslavujú víťazný gól Milana Bartoviča (uprostred).
debata (3)

Domáci nastúpili bez zraneného Juraja Mikúša, ale už s Michalom Vondrkom. Z hľadiska sledoval súboj Miroslav Šatan, ktorý v pondelok pricestoval na Slovensko a v utorok absolvuje s mužstvom prvý tréning.

Partia trénera Čadu začala aktívne – Štepánka v bránke Severstalu preveril kapitán Bartovič i Radivojevič. V 13. min sa dostal v útočnom pásme k puku Hudáček, jeho prvý pokus ešte český brankár vyrazil, no opakovaná strela skončila v sieti. Bol to Hudáčkov premiérový zásah v aktuálnej sezóne a vôbec prvý gól Slovana vo vzájomných zápasoch proti Čerepovcu. Tri predošlé vyhral súper na nulu (6:0, 3:0 a v tomto ročníku 2:0).

Hostia sa snažili o rýchlu odpoveď, ale stroskotali na pozornom Janusovi. Ten zlikvidoval Guskovovu i Žerdevovu strelu a najväčší aplauz zožala jeho rýchla lapačka, v ktorej ukryl puk po šanci Berdnikova.

Úvod druhého dejstva ovplyvnilo viacero vylúčení. V presilovke Slovana preveril Štepánka od modrej Štajnoch. Skóre sa menilo v 29. min. Pri avizovanom treste pre domáci tím ponúkol Berdnikov gólovú prihrávku švédskemu útočníkovi Videllovi (neustrážil ho Sersen), ktorý vyrovnal. Slovan tento moment nezaskočil. V 36. min predviedol peknú akciu Vondrka, ale krajana v bránke ruského tímu neprekonal. Štepánek vyšiel víťazne aj z mikrosúboja s Daňom.

Kým prvých štyridsať minút neprinieslo veľa rušných momentov, v tretej časti sa na ľade diali veci! Spočiatku mali navrch hostia, ale výborný Janus zneškodnil niekoľko tutoviek. V 51. min Bumagin síce neoklamal Janusa z nájazdu, ale vzápätí z uhla zavesil – 1:2. Aréna zmĺkla, ale len na chvíľu. O dve minúty rozvlnil sieť delovkou obranca Sersen a obrat dokonal v 59. min po Miklíkovom pase kapitán Bartovič. Hosťom už nepomohla ani hra bez brankára. Tréner Čada si na striedačke od radosti zakričal a hráči ponúkli nadšenému obecenstvu tradičnú ďakovačku.

Slovan Bratislava – Severstaľ Čerepovec 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

  • Góly: 13. L. Hudáček (A. Šťastný), 53. Sersen (L. Hudáček, Radivojevič), 59. Bartovič (Miklík) – 29. Videll (Berdnikov, Nikoncev), 51. Bumagin (Kovyršin, Kazakovcev)
  • Vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kiseľov, Cyplakov – Gordenko, Tomilov
  • Slovan: Janus – Sersen, Sigalet, Škoula, Kutlák, Mojžíš, Štajnoch, V. Mihálik – Miklík, Bližňák, Vondrka – Netík, Ölvecký, Bartovič – Radivojevič, A. Šťastný, L. Hudáček – M. Daňo, Matoušek, M. Bakoš
  • Severstaľ: Štěpánek – Guskov, Andersén, Kiselevič, Čáslava, Stasenko, Jevsejenkov – Nikoncev, Bušujev, Videll – Žerdev, Berdnikov, Stoľarov – Kazakovcev, Kovyršin, Zemčenko – Bumagin, Antipov, Gogolev

Rostislav Čada (tréner Slovana): „Veľmi sme chceli uspieť a na hráčoch to bolo vidieť v šatni. Začali sme dobre a strelili sme gól. O tom, že sme zaslúžene zvíťazili, rozhodla sila vôle a viac emócií na našej strane. Rozhodli o tom aj dobre ubránené oslabenia a výborný výkon brankára Janusa.“

Igor Petrov (tréner Čerepovca): „Veľmi sme chceli zvíťaziť, bojovali sme počas celého duelu. Hráči súpera dali dobrými pokusmi dva góly a aj keď sme sa snažili, nevyšlo to.“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovan #víťazstvo #čerepovec