Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Platový strop v KHL sa zvýšil, na Kovaľčuka sa nevzťahuje

Kluby Kontinentálnej hokejovej ligy môžu dať na príjmy hráčov v nasledujúcej sezóne 2013/2014 o 300 miliónov rubľov viac ako doteraz.

03.09.2013 09:12
Iľja Kovaľčuk Foto: ,
Iľja Kovaľčuk.
debata

Platový strop sa pre tímy posunul na 1,390 miliardy rubľov (31,6 milióna eur). Potvrdil to prezident KHL Alexander Medvedev. Zvýšenie platového stropu podľa Medvedeva pomôže klubom angažovať kvalitnejších hokejistov.

Navyše, niektoré kluby získali výnimku a ich najväčšie hviezdy nespadajú do platového rozpočtu. Podľa Medvedeva ide o hráčov, ktorí sú pre ligu veľkým prínosom. Osobitne platia v Petrohrade Iľju Kovaľčuka, v CSKA Moskva Alexandra Radulova, v Dyname Moskva Lea Komarova, v Donecku Ruslana Fedotenka, v Kazani Alexandra Burmistrova, v Ufe Antona Babčuka a v Omsku Sergeja Kosticyna.

Šéf KHL zároveň odmietol informácie, že by sa Kovaľčuk po podpise zmluvy s SKA Petrohrad stal najlepšie plateným hokejistom na svete. „Tieto správy nezodpovedajú skutočnosti. Dostáva približne rovnaký plat, ako mal v NHL, aj keď, samozrejme, dane sú iné,“ povedal pre Sovietskij Sport Medvedev. V minulej sezóne zarobil Kovaľčuk v New Jersey aj s bonusmi 11 miliónov dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Iľja Kovaľčuk #platový strop #Alexander Medvedev