Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan v rozprávkovom dome pribrzdil rozhodca

V sobotu i v utorok večer aplaudovala vypredaná Slovnaft Aréna dvom veľkým zážitkom. Najprv ju rozpálil koncert Karla Gotta, potom strhujúci hokej bratislavských chalanov, ale aj ruských hviezd CSKA Moskva.

24.10.2012 20:25
CSKA - Slovan 11 Foto:
Gólová oslava Miroslava Šatana s Tomášom Mikúšom.
debata (1)

Aké spoločné črty spájajú kultúrne a športové podujatie?

Obe majú svoje fankluby, obe ponúkli vysokú kvalitu. Stretnutia Kontinentálnej hokejovej ligy sa v hlavnom meste Slovenska stávajú kultovou záležitosťou blízkeho i širšieho okolia. Podobne, ako niekedy Bratislavská lýra – hoci ide o iné vyžitie. Pamätníci, ktorí zažili jedno i druhé, môžu porovnávať. Napokon, niektorí hráči i členovia realizačného tímu hokejistov sedeli v sobotu večer na koncerte a vnímali jeho energiu.

Keď zlatý hlas z Prahy oprášil šláger Mám rozprávkový dom, oživil paralelu so Slovanom. Vskutku hrá v rozprávkovom dome. Potvrdil to i utorňajší večer. A hoci jeho hráčom i divákom chýbalo k „noci zázrakov“ víťazstvo, aj tak vypredané hľadisko nadšene ocenilo srdnatý výkon belasých. Kľúč k lepšiemu výsledku držali totiž aj hlavní rozhodcovia. Falošný tón zaznel od nich. Presnejšie – nezaznel. Na faul Igora Radulova na brankára Jaroslava Janusa nezareagovali.

Objektívne – nebol to hlavný dôvod prehry, ale na poškodení domácich a ich pocite krivdy to nič nemení. Také lapsusy by sa na úrovni KHL stávať nemali.

Ale zasa – omyl mal i pozitívny efekt. Zdravo nahnevaný kapitán Miroslav Šatan za stavu 1:3 vzdorovito napriahol – a prekonal brankára Staňu. Akoby v aréne doznieval hit Dám dělovou ránu…

Videozostrih zo zápasu Slovan – CSKA Moskva

Stav 2:3 sa už nemenil, hostia v tretej časti najtesnejší náskok ubránili.

„Doplatili sme na dva výpadky v prvej tretine. V obrannom pásme sme nevyhrali niekoľkokrát po sebe buly. Na vhadzovaní sa pritom vystriedali strední útočníci všetkých pätiek. Mali sme tie pre nás nebezpečné situácie riešiť vystrelením puku z vlastného pásma a zorganizovať obranu. To sa nám nepodarilo, dostali sme dva lacné góly,“ konštatoval tréner Rostislav Čada. Nevyšli jeho zverenci z tempa po niekoľkých dňoch bez zápasu?

„Po náročnom tripe sme si potrebovali dobre oddýchnuť. Keď nehráte týždeň, nemalo by to ublížiť. Od druhej tretiny sme sa zlepšili vo všetkom, v tretej hostia veľkou bojovnosťou a dobrým výkonom brankára odolali nášmu tlaku. Chýbalo nám pri ňom trošku šťastia. Akurát mrzí, že o výsledku rozhodol gól, ktorý nemal platiť. To videl každý,“ dodal tréner Slovana.

„Odohrali sme podobný zápas ako proti moskovskému Dynamu – aj s rovnakým výsledkom. Trúfam si povedať, že sú to spolu s Petrohradom najsilnejšie mužstvá v káhael. Doťahovali sme stratu, nezanechali sme zlý dojem. Nezískali sme ani bod, čo nás mrzí. Na tom musíme do budúcnosti pracovať.“

C'est la vie. Hrajte takto ďalej, želajú vďační diváci. Gottovi i Šatanovej partii.

1 debata chyba