Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Janus: Radulov priznal, že ma fauloval

Opäť držal svoje mužstvo nad vodou, zlikvidoval 34 z 37 striel súpera, ale tentoraz to na výhru nestačilo.

23.10.2012 22:27
Jaroslav Janus Foto:
Jaroslav Janus.
debata

„V prvej tretine sme mali zo súpera priveľký rešpekt. Cez prestávku sme si povedali v kabíne pár slov a už sme si v obrane lepšie pokrývali protihráčov. Dali sme gól, na ďalší rýchle odpovedali, škoda, že sme v závere nevyužili niektorú zo šancí,“ tvrdil brankár a najlepší hráč Slovana v stretnutí Jaroslav Janus.

Nevyšiel vám vstup do zápasu. Môže za to dlhšia pauza?
Neviem, či to bolo pauzou. Nie je to totiž prvý zápas, ktorý sme takto zle začali. Azda v tom ďalšom už prvú tretinu vyhráme. Vždy sa hrá ťažšie, keď musíte doháňať náskok súpera.

Aké bolo čeliť v bránke Alexandrovi Radulovovi či Daciukovi?
Keď boli na ľade, vždy ich bolo cítiť. Museli sme si dávať väčší pozor, boli veľmi nebezpeční. Škoda druhého gólu po nájazde – ušiel nám a spravil to dobre. Mali viacero šancí ako my. No aj Rasťo (pozn. Staňa) chytal skvele, najmä v tretej tretine podržal svoj tím. Zo súboja brankárov vyšiel lepšie.

Nebáli ste sa za stavu 0:2, že by sa mohol zopakovať duel z Čerepovca?
Vôbec som nad tým nepremýšľal. Veril som, že vďaka veľkej podpore fanúšikov a bojovnému výkonu budeme hrať v ďalšom priebehu s CSKA vyrovnanú partiu.

Ako ste videli situáciu pred tretím gólom?
Protihráč vletel do mňa, možno to aj vyzeralo, že som to prifilmoval, ale uhýbal som sa mu a zobral mi nohu. Rozhodca to asi nevidel. Síce mi bránil v hre, ale gól platil, preto sme museli hrať ďalej.

Igor Radulov sa po góle pri vás nachvíľu zastavil. Čo vám hovoril?
Po anglicky mi vravel, že to bol faul. Priznal, že gól nemal platiť.

Nastúpili ste na sedemnásty duel za sebou. Už ste niekedy ťahali takú sériu?
Nikdy som toľko zápasov za sebou neodchytal. No som rád, že dostávam priestor. Zatiaľ ešte vládzem. Kým dostávam šancu, chcem ju využiť naplno a nepustiť ostatných chalanov do bránky.

Od soboty do utorka vás čakajú tri zápasy v priebehu štyroch dní. Trúfnete si odchytať všetky?
Uvidíme. Teraz si dobre oddýchneme a potom uvidíme. Nemusíme cestovať a dva zápasy v priebehu dvoch dní sa zvládnuť dajú. Ak budem vládať a tréner ma postaví, budem chytať.

Na Nemeckom pohári by ste mali absolvovať premiéru v seniorskej reprezentácii. Čo to pre vás znamená?
Nominácia ma veľmi potešila. Ešte musíme so Slovanom uhrať nejaké výsledky a potom budem myslieť na reprezentáciu. To, že ma tréneri zavolali, ma však motivuje. Chcem sa v národných farbách ukázať v dobrej forme.

debata chyba