Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan po Petrohrade: Nerozhodujú peniaze, ale obetavosť na ľade

Hokejová Bratislava zažila v pondelok jeden z najlepších zápasov za posledné roky. Zhodli sa na tom fanúšikovia, i samotní hokejisti. Slovan vyhral pri svojom debutovom ročníku v KHL na vlastnom ľade vôbec prvýkrát v riadnom hracom čase, navyše skalp to bol veľmi cenný - zverenci trénera Rostislava Čadu zdolali Petrohrad 4:2.

18.09.2012 09:38
Miroslav Šatan Foto:
Miroslav Šatan.
debata

„Hrali sme tretí zápas za päť dní, navyše k tomu treba prirátať aj náročné cestovanie, takže sme si museli siahnuť až na dno našich síl. Som rád, že sme duel v závere tretej tretiny dvomi gólmi zlomili na našu stranu a v tabuľke sa posunieme trošku vyššie,“ hodnotil duel kapitán belasých Miroslav Šatan.

Ikona slovenského hokeja opäť raz potvrdila svoju prezývku „Tichý zabijak“. Tri minúty pred koncom sa rodák z Jacoviec natlačil až pred gólmana Štěpánka a strelou do vinkla rozhodol. „Základom nášho úspechu bol výkon Jara Janusa v bránke. Pred duelom sme všetci v kútiku duše verili, že by sme mohli vyhrať aj nad slávnym Petrohradom. Hral sa pekný, otvorený hokej pre divákov. Som nesmierne rád, že šťastie si ukázalo na nás a vyhrali sme,“ pripojil hráč s 18 na drese.

Atmosféra na štadióne Ondreja Nepelu bola od prvého buly elektrizujúca. Fanúšikovia hnali slovanistov vpred, tí sa im odvďačili štyrmi gólmi a parádnym výkonom. „Čo si ja pamätám, bol to jeden z najlepších zápasov za posledné roky. Atmosféra mi pripomínala finále extraligy, bolo to ohromujúce. Ľudia odchádzali zo zápasu určite spokojní,“ uznal.

Petrohrad prišiel do Bratislavy aj s prezidentom klubu a zároveň šéfom KHL Alexandrom Medvedevom. Jeho hviezdny káder však na bojujúcich slovanistov nestačil. „V hokeji nie je dôležité koľko kto zarába, ale ako veľmi chce a či sa vie na ľade obetovať. Hrali sme proti veľmi kvalitnému súperovi s hráčmi, ktorí majú toho za sebou dosť v KHL i NHL. Bojovnosť ale bola na našej strane, čo rozhodlo,“ dodal Šatan.

Najlepším hráčom v tíme víťazov bol brankár Jaroslav Janus. Rodák z Prešova pochytal viacero tutoviek ruského tímu a po celý čas bol pre belasých veľkou oporou. „Keď vyrovnali na 2:2 a následne mali veľký tlak, trošku som sa o výsledok aj obával. Chalani ale zabojovali, navyše skvelé publikum nás hnalo vpred,“ priznal a pokračoval: „Toto je víťazstvo celého tímu. V posledných dvoch dueloch sme sa výrazne zlepšili v defenzíve a mali aj trošku šťastíčka.“

Zlomovým momentom duelu bol neuznaný gól Petrohradu v závere tretej tretiny. Slovan následne odpovedal Šatanovou koncovkou a víťazným zásahom na 3:2. „Čakal som, že puk pôjde pri tej situácii nad bránku, zrazu som ho ale mal za chrbtom. Vedel som, že to bol teč vysokou hokejkou, len som sa obával, aby mi ho tam náhodou nevrazil jeden zo spoluhráčov,“ konštatoval.

Aj on si pochvaľoval skvelú atmosféru. „Pred zaplneným hľadiskom je radosť hrať. Nálada v publiku bola úžasná,“ dodal Jaroslav Janus.

debata chyba