Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fanúšikovia Slovana budú špičkou KHL, tvrdili hviezdy Petrohradu

Zvesené hlavy, hrobové ticho. Tak to vyzeralo v kabíne SKA Petrohrad po zápase so Slovanom, v ktorom vyhrali domáci 4:2. Len Maxim Afinogenov šliapal na chodbe do pedálov na bicyklovom trenažéri a pri tom telefonoval.

18.09.2012 08:35
Milan Bartovič, Maxim Afinogenov Foto:
Dve 61-otky, dve opory svojich mužstiev. Vľavo slovanista Milan Bartovič, vedľa neho rýchlik z Petrohradu Maxim Afinogenenov.
debata

Pri oboch góloch hostí bol nórsky útočník Patrick Thoresen. „Po prehre v Magnitogorsku sme si chceli vylepšiť náladu, no nevyšlo nám to, takže sme sklamaní. Neviem, či náš tretí gól padol zásahu vysokou hokejkou, ale ani na tom nezáleží. Mali sme šance, vyše tridsať striel na bránku, takže sme mohli o výsledku rozhodnúť už skôr,“ vravel rodák z Oslo, ktorý odohral za Edmonton a Philadelphia vyše sto zápasov v NHL.

Hviezdny Nór vyzdvihol kvality súpera i atmosféru na štadióne. „Boli sme tu už v lete vrámci prípravy, aj vtedy bolo plné hľadisko. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Domáci výborne korčuľovali, odviedli dobrú prácu. Fanúšikovia boli skvelí. Takú atmosféru nezažijete na mnohých štadiónoch, takže v tomto ukazovateli bude patriť Slovan k špičke KHL. Aj Bratislava sa mi páči. Keď si odmyslím výsledok zápasu, tak sme sa tu cítili veľmi príjemne,“ dodal Thoresen, ktorý sa na konci sezóny 2010/11 tešil v drese Ufy zo zisku Gagarinovho pohára.

Brankára Janusa prekonal v pondelok aj český útočník Petr Průcha. „Prehrali sme ďalší zápas, ale ešte je len začiatok sezóny,“ uviedol bývalý hráč New Yorku Rangers či Phoenixu. Rozšírenie KHL do Česka a Slovenska ho potešilo. „Som nadšený. Myslím, že KHL sa zmení z ruskej na Európsku ligu. Pokiaľ viem, najbližšie by sa mohli pridať kluby z Chorvátska a Talianska. Na zápas v Prahe sa teším, už teraz mám od kamarátov množstvo žiadostí o vstupenky.“

Aj majstra sveta z Viedne 2005 zaujala atmosféra v bratislavskej aréne. „Fanúšikovia sú tu úžasní, jedni z najlepších v KHL. Paráda.“

debata chyba