Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sezóna z ríše snov. Toews získal Conn Smyth Trophy a zaradil sa do Triple Gold Clubu

Kapitán hokejového klubu Chicago Blackhawks Jonathan Toews prežil najšťastnejší rok svojho života, keď ako kapitán priviedol svoj tím k triumfu v Stanleyho pohári, získal Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off a stal sa 24. členom exkluzívneho Triple Gold Clubu, ktorý združuje hráčov s víťazstvami vo všetkých troch najcennejších hokejových súťaží - Stanleyho pohári, olympijských hrách a majstrovstvách sveta.

10.06.2010 07:53
Jonathan Toews Foto:
Kapitán Chicaga Jonathan Toews s Conn Smyth Trophy určenej pre najlepšieho hráča v play-off.
debata

Len 22-ročný Toews potvrdil vydarené play-off, keď nazbieral 29 bodov (7+22) a v kanadskom bodovaní skončil na 2. mieste za Dannym Briereom z Philadelphie, ktorý v stredajšom zápase nazbieral tri body za asistencie a o jediný bod predstihol elitného centra Chicaga

„Tento tím má za sebou hektickú jazdu. Od prvého dňa sezóny malo Chicago potenciál na dosiahnutie tohto cieľa. Práve teraz je to úžasný pocit. Víťazstvo v Stanleyho pohári je spojené s množstvom úžasných zážitkov. je to tu. Je to tu. Je to ten najúžasnejší pocit, aký môžete zažiť. Stále nemôžem uveriť, že sa nám to podarilo,“ skonštatoval po stretnutí šťastný Toews.

Jonathan Toews sa stal v stredu večer aj 24. členom exkluzívneho Triple Gold Clubu, do ktorého patria hráči s trojicou najvzácnejších hokejových trofejí za víťazstvá v Stanleyho pohári, na olympijských hrách a na majstrovstvách sveta. Mladý Kanaďan pridal víťazstvo v Stanley Cupe k titulu majstra sveta z roku 2007 a olympijskému triumfu z februárového turnaja vo Vancouveri.

debata chyba