Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pacioretty má zlomený stavec a ťažký otras mozgu. Chára však trestu unikol

Hokejový útočník Max Pacioretty z Montrealu má po faule kapitána Bostonu Zdena Cháru zlomený stavec a ťažký otras mozgu. Slovenského obranca vedenie NHL i napriek tomu trestať nebude.

09.03.2011 22:31
Max Pacioretty Foto:
Zranený Max Pacioretty.
debata (2)

„Max Pacioretty má ťažký otras mozgu a zlomeninu štvrtého krčného stavca, ten ale nie je našťastie vychýlený. Max zostane v nemocnici na pozorovanie,“ uviedol vo vyhlásení na webe Canadiens tréner Jacques Martin s tým, že sa zatiaľ nedá odhadnúť, ako dlho bude prebiehať hráčovo liečenie.

K incidentu došlo krátko pred koncom druhej tretiny stredajšieho zápasu NHL, ktorý Montreal nad Bostonom vyhral 4:1. Obrovitý Chára postrčil prenikajúceho Pa­ciorettyho na mantinel a útočník Canadiens narazil hlavou do plexiskla. Niekoľko minút potom zostal ležať na ľade a ihrisko opustil na nosidlách.

Zákrok Zdena Cháru na Maxa Paciorettyho

Chára dostal za svoj faul trest na päť minút a desaťminútový osobný trest. Obaja hráči sa tento rok nestretli prvýkrát – keď 8. januára strelil vo vzájomnom zápase Pacioretty víťazný gól, išiel za bránku Bostonu oslavovať a pritom vrazil do Cháru, z čoho následne vznikla mela.

Tridsaťtriročný Chára už absolvoval konferenčný telefónny hovor s viceprezidentom NHL pre hokejové operácie Mikeom Murphym. Ten sa rozhodol neudeliť slovenskému zadákovi zákaz činnosti ani pokutu.

„Nenašiel som jediný dôvod pre dodatočný trest. Obaja hráči korčuľovali rovnakým smerom a Chára narazil súpera na mantinel. Nebol tam jediný dôkaz alebo náznak, že sa Chára snažil trafiť hlavu súpera alebo vykonať nejaký nebezpečný zákrok,“ uviedol Murphy.

Ten podľa svojich slov tiež prihliadol na to, že sa Chára počas 13 rokov v NHL nezaplietol do žiadneho vážneho incidentu, ktorý by vyžadoval disciplinárne konanie.

2 debata chyba