Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára po podpise novej zmluvy: Pre zisk Stanley Cupu urobím všetko

Keď bude Zdenovi Chárovi končiť nový kontrakt, ktorý podpísal s Bostonom Bruins v Prahe, bude mať 41 rokov. Sedemročná zmluva však nemá byť pre kapitána medveďov cieľovou stanicou.

09.10.2010 22:00
Zdeno Chára Foto:
V zámorí sa začali prípravné kempy pred novou sezónou NHL. Na tréningu Bostonu nemohol chýbať kapitán Zdeno Chára.
debata

„Som rád, že som podpísal túto zmluvu ešte pred začiatkom novej sezóny. Som nadšený zo skutočnosti, že i naďalej budem hrávať za Boston. Tím aj mesto som si obľúbil, spokojný som aj so smerovaním klubu,“ povedal na tlačovej konferencii po skončení zápasu s Phoenixom najvyšší hráč v NHL.

Keď si v Bostone vybrali Cháru pred piatimi rokmi, spravili z neho kapitána a muža, ktorý ma tím z „Original six“ vytiahnuť z nižších poschodí ligy až na samotný vrchol. Boston síce v danom období Stanley Cup nezískal, ale zaradil sa medzi nejlepšie mužstvá v súťaži. „Zdeno je veľmi dôležitou súčasťou našej organizácie, napokon, je to kapitán. Ešte som sa vo svojej kariére nestretol s tak pracovitým človekom na ľade či mimo neho. Sme nadšení, že s nami zostáva aj v najbližších rokoch,“ vyjadril sa generálny manažér Bruins Peter Chiarelli.

V čase, kedy sa v NHL podpisujú zmluvy na desať a viac rokov, sa vedenie medveďov rozhodlo v Chárovom prípade pre sedemročnú zmluvu na 45 miliónov dolárov. „Je to optimálna dĺžka, no už teraz viem, že ak mi zdravie vydrží, chcem hrať hokej aj po skončení tohto kontraktu. Mojou prioritou je vyhrať s Bostonom Stanley Cup, spravím pre to maximum,“ konštatoval Chára.

Jeho tímu však úvod sezóny nevyšiel, keď Bruins nestačili na Phoenix. „Nezachytili sme úvod stretnutia, boli sme až príliš nervózni. V rozhodujúcich situáciach sme často zvolili namiesto streľby prihrávku. Musíme hrať náš štýl hry a nie sa prispôsobovať súperovi. O necelých 24 hodín náš čaká ďalší zápas, kde to budeme môcť ukázať,“ dodal Zdeno Chára.

debata chyba