Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ryderov zápas: Dva góly, bodyček na spoluhráča i Slováka Sekeru

V play-off sa hrá nadoraz. Hokejisti dávajú do každého zápasu maximum, bojujú aj napriek zraneniam a každé streidanie tak vyzerá, ako by malo byť ich posledným v sezóne. Veľkým príkladom bojovníka v tíme Bostonu Bruins je Michael Ryder.

18.04.2010 13:17
Michael Ryder Foto:
Michael Ryder strieľa gól.
debata

Ten v druhom zápase série s Buffalom odohral jeden zo svojich najlepších duelov vo vyraďovacej fáze v kariére. Brankárovi Ryanovi Millerovi strelil dva góly a spoločne so Zdenom Chárom bol hlavným strojcom obratu Bruins z 0:2 na konečných 5:3.

Ryder však okrem gólov upútal pozornosť aj niečim iným – dvoma bodyčkami, o ktorých sa po zápase ešte dlho hovorilo. V tom prvom prípade totiž narazil do vlastného spoluhráča, obrancu Andrew Ferenca. Obaja dali do súboja všetko, akoby šlo o protivníka, no napokon sa knokautovali navzájom. Boston mal v tom momente veľké šťastie, že Sabres následné prečíslenie nedoviedli do úspešného konca.

Tridsaťročný rodák z mesta St. John's v provincii Newfoundland o niekoľko minút neskôr ukázal, že vie trafiť poriadne tvrdo aj protihráča. Odniesol si to slovenský obranca Andrej Sekera, ktorého Ryder doslova „zrámoval“.

Za svoje skvelé predstavenie v zápase si vyslúžil bývalý útočník Montrealu honor druhej hviezdy zápasu.

debata chyba