Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hayemu hrozí päť rokov väzenia, boxer však odletel do Las Vegas

Britský boxer David Haye za svoje nervové zlyhanie a následnú bitku s krajanom Dereckom Chisorom na tlačovej konferencii v Mníchove môže tvrdo pykať. Podľa informácii denníka Daily Mail mu hrozí až päť rokov väzenia.

22.02.2012 16:32
Derek Chisora, David Haye Foto:
Derek Chisora (vľavo) počas bitky s Davidom Hayem.
debata

Haye, ktorý v Mníchove pôsobil ako televízny spolukomentátor zápasu Chisora – Vitalij Kličko (Kličko vyhral na body a obhájil titul majstra sveta), prvýkrát na tlačovke vybuchol pri hádke s Kličkovým manažérom Berndom Böntem. „Na rozdiel od Davida Hayeho Dereck Chisora ​​naozaj prišiel a skúsil to,“ povedal Bont v narážke na neúspešné rokovania s Hayem, ktorý vlani v lete prehral s mladším z bratov Kličkovcov Vladimirom a následne ukončil kariéru.

David Haye. Foto: SITA
David Haye David Haye.

V následnej hádke Bont povedal Hayemu do tváre, že neprijal ponuku a teraz je mimo hry. Britský boxer tvrdil, že v decembri so zápasom súhlasil.

Do roztržky sa následne zamiešal aj Chisora ​​a obaja krajania sa začali urážať. Haye mu pripomenul, že prehral tri z posledných štyroch zápasov. Chisora ​​sa bývalého šampióna WBA posmešne vypytoval, ako sa má jeho zranený prst, na ktorý zvaľoval porážku s Kličkom.

Bitka Chisora vs. Haye

Chisora ​​sa potom vydal od stola medzi novinárov a s Hayem sa pobil. Opakovane sa mu vyhrážal, že ho zastrelí. Pri ich potýčke odlietavali kamery a Hayeov manažér Adam Booth utrpel v mele tržnú ranu na hlave. Bitkárov od seba odtrhla ochranka, pričom na mieste nakoniec zasahovala aj polícia.

Chisora chcel policajtom utiecť, no zadržali ho na letisku, Haye však mužom zákona ušiel, nasadol v Londýne na lietadlo, a odletel do Las Vegas „zmeniť prostredie“.

David Haye počas bitky s Dereckom Chisorom. Foto: Reuters
Derek Chisora, David Haye David Haye počas bitky s Dereckom Chisorom.

Obom bitkárom teraz hrozia vysoké sankcie. Haye si môže za neudržanie nervov odsedieť vo väzení až päť rokov, Chisora dva. Oba tresty sú však podľa Daily Mail-u prehnané a prakticky nereálne, denník preto očakáva, že obaja boxeri dostanú vysokú finančnú pokutu. Ako uviedla nemecká polícia momentálne nemôže nadviazať s Hayem kontakt, keďže ten sa nachádza na inom kontinente. V USA by mal rodák z Londýna zostať dva týždne.

Samotný Haye si z obvinení nič nerobí. Na Twitteri napísal stručný odkaz: „Je tu ČAS NA PÁRTY,“ a odletel do Las Vegas. Následne na sociálnej sieti zverejnil aj svoje fotografie z letu, ktorý strávil v prvej triede.

David Haye počas letu do Las Vegas. Foto: www.dailymail.co.uk
David Haye David Haye počas letu do Las Vegas.

Hovorca mníchovskej polície vyhlásil, že pri pátraní po Hayem požiadali o pomoc aj Scotland Yard. „Poprosili sme ich, aby nám boli nápomocní, hoci už teraz je nám jasné, že tento príprad sa tak rýchlo neuzavrie. Nejde však o žiaden závažný čin ako vražda, ale o bitku dvoch slávnych ľudí,“ znie v stanovisku nemeckej polície.

debata chyba