Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráči Detroitu strieľali nielen góly, ale zostreľovali aj hráčov San Jose

Hokejisti Detroitu Red Wings, ktorí prepisujú zápas od zápasu históriu NHL, mali pri 23. domácom víťazstve v rade proti San Jose aj kúsok šťastia. Víťazný gól z hokejky Darrena Helma totiž strelili pri absencii troch opôr žralokov Marca-Eduarda Vlasica, Joea Pavelskeho a Colina Whitea.

20.02.2012 20:39
Marc-Eduourad Vlasic, Jiři Hudler Foto:
Marc-Eduourad Vlasic (vľavo) v súboji s Jiřím Hudlerom.
debata

Detroit vstupoval do tretej tretiny s náskokom 2:1 a v čase 47:01 pridal tretí gól, ktorý sa ukázal ako víťazný (v 56. minúte totiž Patrick Marleau znížil na 2:3). Hostia zo San Jose sa v tom čase museli brániť nielen tlaku zo strany zverencov Mika Babcocka, ale aj neplánovanej presilovke, keďže až traja hráči sa v kabíne či na striedačke spamätávali zo zásahu pukom.

Čas 42:28. Pri presilovke Detroitu nešťastne tečoval strelu domáceho obrancu Iana Whita korčuľou hráč San Jose Dan Boyle priamo do Vlasicovej tváre, ktorý sa ihneď zložil na ľad s krvavým šrámom. Do zápasu viac nezasiahol, podozrenie na otras mozgu sa však, našťastie, nepotvrdilo a s klubom odletel aj na zápas do Columbusu.

Čas 44:59. Od modrej pálil kapitán Red Wings Nicklas Lidström, do strely sa mu obetavo hodil hviezdny útočník žralokov Joe Pavelski a doplatil na to. Hrozivo vyzerajúci moment takisto dopadol pre hráča Sharks dobre. Pavelski vynechal len niekoľko minút, keď sa priamo na štadióne podrobil testom na otras mozgu. „Trošku som sa toho aj obával, keďže veľmi často vidíte, že hráči sa deň-dva po zápase sťažujú na bolesti hlavy a potvrdí sa im nepríjemné zranenie. Chcel som však chlapcom pomôcť,“ priznal Pavelski, ktorý v tejto sezóne strelil 22 gólov.

Čas 45:50. Ďalšia útočná vlna Detroitu a ďalšie obetavé zákroky hráčov San Jose. Po strele Nicklasa Kronwala sa v bolestiach ocitol obranca Colin White, ktorý utrpel zranenie kolena. White síce nepotreboval vážnejšie ošetrenie, keď po promtnom zásahu masérov bol už po dvoch minútach hry pripravený na návrat na ľad, no v rozhodujúcom momente pri Helmovom góle svojmu mužstvu chýbal.

„Zápas sa v tom čase trošku menil, keďže my sme prišli na pár minút hneď o troch hráčov,“ priznal sklamaný tréner San Jose Todd McLellan.

**Zranenia hráčov San Jose v čase od 9:50 - 12:00 **

debata chyba