Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

To musíte vidieť: Jemelin takmer prizabil spoluhráča, brejk 5 proti 1

V zámorskej NHL sa denno-denne odohrávajú situácie, ktoré dvíhajú divákov zo sedadiel v nemom úžase. Dve takéto situácie sa odohrali aj v posledných hodinách. Jedna sa odohrala v zápase Montrealu s Minnesotou, ďalšia v dueli Winnipegu s Floridou.

03.03.2012 15:47
Radosť hráčov Winnipegu Foto:
Radosť hráčov Winnipegu.
debata

Montreal viedol nad divochmi 3:1, keď tí podnikli útočnú akciu. Ruský obranca v tíme Canadiens Alexej Jemelin mal v pláne „zafrajeriť“ a Nicka Johnsona z tímu Wild chcel zastaviť efektným bodyčekom, pri ktorom by si útočníka súpera prehodil cez chrbát.

Dvadsaťšesťročný Johnson však zámer obrancu Habs včas spozoroval a stihol sa Jemelinovi vyhnúť. Ten však už bol v rýchlosti a v správnom uhle a bodyček dokončil. Jeho obeťou sa tak nestal Johnson, ale vlastný spoluhráč Eric Cole! Ten skončil po incidente otrasený a veľmi prekvapený, no našťastie, zdravý.

Zákrok Jemelina na vlastného spoluhráča

Aj ďalší pozoruhodný moment sa odohral na kanadskej pôde. Winnipeg hostil Floridu, no hráčov zo slnečnej oblasti nečakalo v 2300 kilometrov vzdialenej destinácii nič príjemné. Tryskáče deklasovali panterov 7:0, pričom hlavne štvrtý gól stál za to.

Hostia sa snažili znížiť, ale o puk pred bránkou Jets prišli. Domáci podnikli rýchly výpad, no asi aj sami zostali trošku prekvapení, keď zbadali, že sa rútia hneď v pätici na osamoteného obrancu Floridy Erica Gudrbanssona. Trio útočníkov Winnipegu podporené duom obrancov zakončilo brejk ako z veľkej knihy, keď po sérii rýchlych prihrávok zakončoval Brian Little do prázdnej bránky.

Brejk 5 proti 1

debata chyba