Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáboríkov gól a asistencia jazdcom nestačili, skórovali Sekera i Chára

Hokejová NHL pokračovala šiestimi zápasmi, v ktorých sa gólovo presadili hneď traja Slováci. Útočník NY Rangers Marián Gáborík sa v mestskom derby na ľade Islanders zapísal 28-krát do listiny strelcov v aktuálnej sezóne, k čomu pridal i 24. asistenciu v ročníku, čo mu vyniesol honor druhej hviezdy večera. Jeho tím však i tak prehral 3:4n. V zápase Buffalo - Boston (2:1n) sa o oba góly postarali slovenskí obrancovia - na strane domácich skóroval Andrej Sekera, za hostí ako jediný strelil gól Zdeno Chára.

25.02.2012 08:01 , aktualizované: 08:47
Marián Gáborík Foto:
Marián Gáborík.
debata

Zápas v Buffale patril slovenským obrancom. Pri Niagarských vodopádoch videli diváci síce duel chudobný na góly, no s peknými koncovkami Andreja Sekeru a Zdena Cháru. Domáci obranca otváral skóre stelou spomedzi kruhov, kapitán Bostonu vyrovnával delovkou počas presilovej hry. Duel po dvoch slovenských góloch dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých rozhodol o triumfe Sabres Derek Roy.

Buffalo – Boston vo videoskratke

Hráči New Yorku Rangers sa akoby nechali ukolísať vedením vo Východnej konferencii. V mestskom derby prehrali na ľade Islanders 3:4 po samostatných nájazdoch a stratili tretí zápas z posledných štyroch. Nič na tom nezmenili ani dva body Mariána Gáboríka za gól a asistenciu. „Veľmi nedbalý výkon. Zabúdame, čo musíme robiť, aby sme boli úspešní,“ sťažoval sa tréner John Tortorella. Aj tak majú Rangers po troch štvrtinách súťaže pred druhým Bostonom relatívne bezpečný náskok siedmich bodov.

NY Islanders - NY Rangers vo videoskratke

Hráči Washingtonu prelomili sériu troch prehier, keď si poradili s Montrealom 4:1, a vo Východnej konferencii sa priblížili poslednej postupovej priečke do play-off na rozdiel jedného bodu. Za úspech mohlo aj zlepšenie v úvode zápasu, keď v polovici duelu viedli Capitals už o tri góly. Pritom v štyroch z predchádzajúcich piatich dueloch museli doháňať manko 0:2. „Presne o tom sme sa pred zápasom bavili. Potrebovali sme dobre začať,“ uviedla prvá hviezda zápasu, český brankár Neuvirth.

Hokejisti Vancouveru sa dostali pred Detroit do čela súťaže vďaka víťazstvu na ľade New Jersey 2:1. Hostia si vypracovali do 23. minúty dvojgólový náskok, ktorý v ďalšom priebehu len skorigoval David Clarkson. Vancouver o deň skôr prerušil rekordnú sériu domácich výhier Detroitu a do New Jersey kvôli snehovej kalamite dorazil až nad ránom. Canucks, ktorí odohrali piaty zápas v siedmom dni, vyslali na bránku Martina Brodeura len 16 striel. Podarilo sa im ale získať vedenie 2:0, ktoré vďaka spoľahlivému výkonu Coryho Schneidera, náhradníka Roberta Luongo, udržali.

„Ten chlapec by pokojne mohol byť jednotkou. Vo Vancouveri je ale v ťažkej pozícii. Myslím si, že až príde jeho čas, pobije sa o neho zvyšných 29 manažérov, aby ho získalo do tímu. Taký je dobrý,“ povedal na adresu dvadsaťpäťročného brankára Patrik Eliáš z tímu diablov. Jediný gól Devils padol so šťastím, keď sa Eliášova prihrávka odrazila od Clarksonovej korčule do bránky.

Najhorší tím súťaže Columbus utŕžil doma porážku 0:5 od Colorada. Najproduktívnejším hráčom v drese hostí bol David Jones, ktorý strelil prvý a tretí gól, navyše si pripísal asistenciu. Práve úvodný Jonesov gól v poslednej minúte prvej tretiny demonštroval zmar Blue Jackets v tohtoročnej sezóne. Ich útočník Colton Gillies trafil žŕdku a po jeho nezdare vyrazili hostia do prečíslenia dvaja na jedného. A ten zakončil Jones presnou strelou.

Columbus – Colorado vo videoskratke

"Koľkokrát sa nám to už tento rok stalo? Fyzicky máme navrch, ale necháme si dať jeden dva góly a už sa z toho nespamätáme. Dnes zase. Nastrelíme žŕdku a oni z brejku skórujú. Dve tretiny sme hrali slušne, ale namiesto toho, aby sme viedli 2:0 alebo 3:0, tak prehrávame, " nadával obranca James Wisniewski.

Sumáre zápasov NHL:

NEW JERSEY – VANCOUVER 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 32. Clarkson (Eliáš, Petr Sýkora) – 9. Rome (Tanev, Burrows), 23. Raymond (Booth, Hamhuis).
Strely na bránku: 31:16. Brankári: Brodeur – Schneider. Vylúčení: 1:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 16 480 divákov
Hviezdy zápasu: Schneider, Raymnond, Parise (NJ).

COLUMBUS – COLORADO 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)

Góly: 20. Jones, 32. Landeskog (Downie, O'Reilly), 42. Jones (Olver, Winnik), 47. Downie (E. Johnson, Landeskog), 54. Hunwick (Jones)
Strely na bránku: 28:25. Brankári: S. Mason – Varlamov. Vylúčení: 2:5, z toho MacKenzie na 5 min – McClement na 5 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 16 925 divákov
Hviezdy zápasu: Jones, Downie, Landeskog.

NY ISLANDERS – NY RANGERS 4:3 po nájazdoch (2:1, 1:2, 0:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 7. Moulson (Tavares, MacDonald), 9. Parenteau (Tavares, Hamonic), 29. Parenteau (Moulson, MacDonald), rozhodujúci nájazd Moulson – 13. M. Staal (Stralman, Mitchell), 32. GÁBORÍK (Anisimov, Bickel), 37. Stepan (GÁBORÍK, Callahan)
Strely na bránku: 27:36. Brankári: Nabokov – Biron. Vylúčení: 6:6, z toho Martin na 5 min – Bickel na 5 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 16 250 divákov
Hviezdy zápasu: Parenteau, GÁBORÍK, Tavares.

WASHINGTON – MONTREAL 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly: 7. Perreault (Chimera), 29. Chimera (Siomin), 29. Ovečkin (Orlov, Johansson), 60. Ward (Laich, Carlson) – 44. Bourque (Jemelin, Plekanec)
Strely na bránku: 24:31. Brankári: Neuvirth – Price. Vylúčení: 4:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 18 506 divákov
Hviezdy zápasu: Neuvirth, Chimera, Ovečkin.

BUFFALO – BOSTON 2:1 po nájazdoch (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 35. SEKERA (Ennis, Stafford), rozhodujúci nájazd Roy – 44. CHÁRA
Strely na bránku: 27:36. Brankári: Miller – Rask. Vylúčení: 4:0, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 18 690 divákov
Hviezdy zápasu: Miller, Ennis, CHÁRA.

DALLAS – MINNESOTA 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Góly: 9. Wandell (Burish, Daley), 18. Eriksson (Ryder, Ribeiro), 24. Nyström (Dvořák, Fiddler), 60. Wandell (Ott, Robidas) – 53. Setoguchi (Heatley, Spurgeon)
Strely na bránku: 25:29. Brankári: Lehtonen – Bäcskström (od 24. Hackett). Vylúčení: 6:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 13 144 divákov
Hviezdy zápasu: Lehtonen, Nyström, Wandell.

debata chyba