Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdy žiarili. Pavelski štyrmi bodmi ťahal San Jose, Staal tromi Carolinu

Zámorská NHL mala na programe tri zápasy, v ktorých sa zo Slovákov predstavil iba Michal Handzuš. Ten síce v dueli s Washingtonom nebodoval, no jeho San Jose vyhralo v hlavnom meste USA 5:3.

14.02.2012 07:35
Joe Pavelski Foto:
Joe Pavelski.
debata

Washington, bojujúci o miestenku v play-off, sa chcel spoliehať v druhej polovičke sezóny hlavne na získané body z domáceho ľadu. V súboji so San Jose však nedostali zverenci trénera Dalea Huntera šancu, a tak odchádzali s dlhým nosom. Domáce hviezdy na čele s Alexandrom Ovečkinom zatienil Joe Pavelski, ktorý strelil dva góly a na ďalšie dva prihrával.

Ten prvý padol v 13. minúte z prvej strely hostí v zápase!, keď Pavelski so šťastím dorazil strelu obrancu Dana Boyla od vyše polovice ihriska. „Keď príde strela z takej diaľky veríte, že niečo šialené by sa mohlo stať a aj sa tak stalo,“ vyhlásil hrdina duelu Pavelski.

Washington – San Jose vo videoskratke

V bránke domácich sa predstavil až tretí gólman Braden Holtby, ktorého povolali na rýchlo z AHL. Tomáš Vokoun totiž ochorel, a keďže Michal Neuvirth chytal v nedeľu a kouč mu chcel dať voľno, povolalo vedenie Caps práve Holtbyho z farmy. „Neuvirth neodchytal v tejto sezóne veľa za sebou idúcich zápasov, tak sme chceli vyskúšať Holtbyho,“ prezradil trénerský zámer Hunter. Ťah s náhradníkom, ktorý nechytal v NHL súťažný zápas od marca 2011, mu však nevyšiel.

Rovnaký výsledok, hoci o niečo iný priebeh, malo stretnutie Montrealu s Carolinou. Domáci viedli po 40. minútach 3:2, no potom prišla šou Erica Staala, ktorý strelil dva góly, jeden vypracoval, a zariadil hurikánom triumf 5:3. Napravili si tak chuť, kedže pri poslednej návšteve Bell Centra prehrali s Canadiens jasne 0:4.

Montreal – Carolina vo videoskratke

„Vtedy sme hrali hrozne a vyhrať by sme si nezaslúžili, teraz sa všetko zmenilo. Mali sme hlad po víťazstve a prejavili sme väčšiu vôľu získať dva body. Každý jeden z nás hrá za toho druhého, bojujeme, a je to vidno na výsledkoch,“ konštatoval šťastný kapitán Eric Staal.

Jediným domácim tímom, ktorý vyhral, je Vancouver. Hokejisti zo Západného pobrežia vyhrali nad Phoenixom 2:1 po samostatných nájazdoch, keď o triumfe kosatiek rozhodol Ryan Kesler. Dravý útočník premenil víťazný nájazd, predtým aj otváral skóre duelu.

Sumáre zápasov NHL:

VANCOUVER – PHOENIX 2:1 na nájazdy (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 31. Booth (Kesler, Rome), rozhodujúci nájazd Kesler – 58. Yandle
Strely na bránku: 22:24. Brankári: Luongo – LaBarbera. Vylúčení: 3:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 18 890 divákov.
Hviezdy zápasu: Booth, Hanzal (PHO), Luongo.

MONTREAL – CAROLINA 3:5 (0:1, 3:1, 0:3)

Góly: 32. Plekanec (Campoli, Darche), 36. Cole (Desharnais, T. Kaberle), 38. Desharnais (Subban, Pacioretty) – 4. Tlustý (Allen), 30. Špaček (Skinner, J. Jokinen), 44. E. Staal, 49. McBain (E. Staal, Faulk), 60. E. Staal (McBain)
Strely na bránku: 33:35. Brankári: Price – Ward. Vylúčení: 8:8, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:1, 21 273 divákov.
Hviezdy zápasu: E. Staal, Cole, Desharnais.

WASHINGTON – SAN JOSE 3:5 (0:1, 1:2, 2:2)

Góly: 40. Orlov (Chimera, Hamrlík), 51. Hamrlík (Johansson, Brouwer), 55. Schultz (Perreault) – 13. Pavelski (Boyle, Vlasic), 24. Pavelski (Couture, J. Thornton), 37. Marleau (Couture, Pavelski), 45. Burns (J. Thornton, Pavelski), 48. Marleau (J. Thornton, Clowe)
Strely na bránku: 42:35. Brankári: Holtby – Greiss. Vylúčení: 7:4, z toho Rechlitz (WAS) na 10 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 18 506 divákov.
Hviezdy zápasu: Pavelski, J. Thornton, Couture.

debata chyba