Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čistky v Arsenale. Aršavin, Chamakh, Benayoun a Jong preradení do B-tímu

Slabé výkony v Premier League, takmer isté vyradenie z Ligy majstrov po prehre 0:4 s milánskym AC a skutočnosť, že londýnsky Arsenal už siedmy rok za sebou nevyhrá žiadnu trofej, si vyžiadali svoju daň hneď pre štvoricu hráčov z tímu francúzskeho trénera Arséna Wengera.

21.02.2012 18:26
Andrej Aršavin Foto:
Andrej Aršavin.
debata

Rus Andrej Aršavin, Maročan Marouane Chamakh, Kórejčan Park Ču-Jong a Izraelčan Jossi Benayoun boli kvôli neuspokojivým výkonom preradení do rezervného B-tímu Arsenalu!

„V Lige majstrov sme skončili. Som realista, prehrávať po prvom zápase s takým silným mužstvom, akým milánske AC je, nám dáva do odvety minimálne šance. Aké? Povedal by som, že asi tak 5 percent,“ smutne konštatoval po debakli na San Sire kouč Wenger. Keďže jeho tím tápa aj v domácej súťaži a v sobotu vypadol z FA Cupu, rozhodol sa k radikálnemu riešeniu.

Arséne Wenger. Foto: Reuters
Arséne Wenger Arséne Wenger.

Hviezda ruskej reprezentácie Aršavin prišla na Emirates Stadium vo februári roku 2009 zo Zenitu Petrohrad. Tridsaťročný ofenzívny záložník odohral v drese „Gunners“ 98 zápasov, v ktorých strelil 23 gólov. V poslednom čase však pre slabé výkony vypadol zo zostavy tímu, keď nefiguroval na súpiske v dueli s AC Miláno, ani v ligovom dueli so Sunderlandom.

Dvadsaťosemročný Chamakh prišiel do anglického veľkoklubu ako voľný hráč z francúzskeho Bordeaux. V 37 dueloch v drese kanonierov si pripísal na svoje konto osem gólov. Maročan nedostával v poslednom čase veľa príležitostí aj kvôli príchodu Thierryho Henryho do Arsenalu.

   

Kapitán izrealeskej reprezentácie Benayoun je v Arsenale na hosťovani z iného londýnskeho klubu, Chelsea. Rodák z mesta Dimona však nedostával od trénera Wengera veľa príležitostí, a viackrát avizoval, že by chcel z klubu odísť.

Kórejský záložník Jong mal byť ďalším z ťahúňom Arsenalu v ofenzíve, no v súťažných zápasoch za Londýnčanov nastúpil len päťkrát a strelil jeden gól. Bývalý hráč Monaka sa vôbec nezapracoval do prvého tímu kanonierov.

Kvarteto Aršavin, Chamakh, Benayoun a Jong by malo nastúpiť už v zápase proti rezerve Norwich City.

debata chyba