Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

To je ale babrák! Na dvakrát si strelil vlastenca a zosypal sa

Tak tomu sa hovorí urobiť zo seba hlupáka. Izraelský futbalista Ashraf Soliman sa v pohárovom zápase jeho Maccabi Umm Al-Fahm proti Hapoelu Afula postaral o veľmi kuriózny moment. V 89. minúte za stavu 2:1 pre jeho mužstvo si totiž strelil vlastný gól, na ktorý nikto z prítomných na štadióne istotne do smrti nezabudne.

13.02.2012 09:00
debata (1)

Lopta sa dostala do šestnástky domácich, kde ju chcel Soliman odkopnúť. Na prvýkrát sa mu to nepodarilo, „guľaté čudo“ si spracoval, no to, čo s ním spravil následne, muselo priviesť domáceho trénera k infarktu.

Miesto toho, aby ju odkopol do ihriska, či k rohovej zástavke, poslal nešťastník okamihu loptu priamo do vlastnej bránky! Následne sa zrútil od nešťastia na trávnik, zatiaľ čo hráči Afuly sa radovali.

Ashraf Soliman a jeho vlastenec

Soliman sa však stal napokon aj hrdinom zápasu. V 97. minúte sa totiž trafil opäť, tento raz však už do správnej bránky, a jeho tím tak napokon vyhral 3:2 a postúpil.

Vlastenec Solimana rozšíril kandidátov na najlepší vlastenec roku 2011. Už pred ním predviedol kúsok ako z inej planéty Festus Baise, ktorý si v zápase ligy v Hong Kongu strelil vlastný gól „kopom škorpióna“.

Festus Baise je veľký pán

Rovnako tragicky a smiešne zároveň vyznel aj vlastenec kostarickej futbalistky Marianny Ugaldeovej, ktorá prekonala vlastnú brankárku Juliethu Ariasovú. Tá totiž pri „zatmení mozgu“ zabudla, na čo sú pri futbale nohy…

Kostaričanky a ich kuriózny vlastenec

1 debata chyba