Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Scéna ako z hororu! Futsalistovi prebodla trieska stehenný sval

Hrôzostrašný okamih svojej kariéry má za sebou amatérsky hráč futsalu José z tímu Penya Sang Cule (mužstvo fanúšikov FC Barcelona), ktorému sa počas zápasu zabodla do stehenného svalu obrovská trieska z palubovky.

17.02.2012 09:01
José Foto:
Josému prebodla obria trieska stehenný sval.
debata

Moment strachu prišiel v 18. minúte zápasu. José chcel po dlhom aute sklzom obrať svojho súpera o loptu, keď v tom všetci zúčastnení na zápase počuli obrovský krik a nárek. Dvadsaťšesťročný José síce loptu odohral, no pri šmýkačke sa mu asi 40 cm dlhý kus parkety zabodol priamo do nohy, pričom mu prebodol ľavé stehno.

Viacerým hráčom i divákom prišlo po tragickom okamihu zle na žalúdok, nie najlepšie na tom bol aj samotný José. Mladý futsalista však mal šťastie v nešťastí – rana totiž zostala čistá, trieska nepoškodila žiadne nervy, tepny, kosti ani samotný sval.

José bol okamžite po incidente prijatý do nemocnice Bellvitge v L'Hospitalet de Llobregat v Barcelone, kde mu ranu vyčistili, triesku vybrali a hráča po dvoch dňoch pozorovaní prepustili do domácej liečby. Hoci sa v tomto prípade nič vážne nestalo, José chce i tak zažalovať prevádzkovateľa haly kde sa hralo, za nekvalitnú podlahu.

Podobné zranenia sú síce vo futsale zriedkavé, no môžu mať aj katastrofálne následky. V roku 2010 zomrel pri obdobnej situácii brazílsky futsalista Robson Rocha (23), ktorému takisto trieska prerazila stehno, no takisto aj brušnú dutinu. Futsalistu vtedy takisto previezli do nemocnice, kde sa okamžite podrobil operácii, ale na druhý deň zomrel na vnútorné krvácanie.

Smrť Brazílčana Rochu

debata chyba