Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zákrok na kriminál! Abbott vyradil Pavlikovského likvidačným faulom

Hororový okamih sa odohral v zápase švédskeho play-off medzi AIK Štokholm a Luleou. Rastislav Pavlivkovský inkasoval pri mantineli zákerný atak zozadu od Chrisa Abbotta, pričom všetkým na ľade, ako aj divákom na štadióne v tom momente stuhla krv v žilách.

13.03.2012 14:42
Chris Abbott, Rastislav Pavlikovský Foto:
Chris Abbott fauluje Rastislava Pavlikovského.
debata (1)

Prebiehali posledné sekundy druhého dejstva, Pavlikovský si šiel po puk za vlastnú bránku, keď v tom to prišlo. Kanaďan Abbott zákerne narazil slovenského útočníka hlavou na mantinel, pričom ten zostal ležať nehybne na ľade.

Šokovaní diváci i spoluhráči zatajili dych, rozhodcovia v tom momente ukončili tretinu. V pohotovosti museli byť okamžite zdravotníci, tridsaťpäťročný rodák z Dubnice nad Váhom opustil štadión na nosidlách.

„On nie je hráč, ktorý by len tak zostal ležať na ľade. Hneď mi bolo jasné, že to môže byť vážne,“ povedal Pavlikovského blízky priateľ Kent McDonell, ktorý zamieril za slovenským útočníkom aj do nemocnice. „Keď som za ním došiel, spýtal sa ma: ‚Ako sa skončil zápas?‘ V tom momente mi spadol veľký kameň zo srdca, vedel som, že na tom nie je až tak zle,“ priznal McDonell.

Zákrok Kanaďana Abbotta na Rastislava Pavlikovského

Pavlikovský absolvoval viacero vyšetrení, pričo z nemocnice ho prepustili až nad ránom. Hororový zákrok však, našťastie, dopadol pre majstra sveta z Göteborgu 2002 dobre. „Stále cítim bolesť v krku, ale nemyslím si, že by to malo byť niečo vážne. Dúfam, že sa na ľad dostanem čím skôr a budem môcť pomôcť spoluhráčom ešte v tomto kole play-off. Dôležité bude aj to, čo mi ešte povedia naši kluboví lekári,“ povedal Pavlikovský pre švédske noviny Aftonbaldet a dodal: „Ak by to záležalo na mne, hneď by som sa vrátil Musím však dať na radu doktorov“.

Abbott, ktorý dostal za svoj zákrok trest do konca zápasu, vinu za svoj zákrok necítil. Dokonca sa vyjadril, že Pavlikovský si za zranenie môže sám! „Dúfam, že je v poriadku, ale môže si za to sám. Kontroloval puk a podľa mňa ma musel vidieť. Potom sa však otočil smerom k mantinelu a hlavu sklopil, čím sa sám vystavil do nebezpečnej pozície,“ vyhlásil Kanaďan pre švédské médiá.

A hoci sa Kanaďan cíti nevinne, švédski rozhodcovia mu udelili trest v hre, čo znamená, že minimálne jeden zápas do hry určite nezasiahne.

Pavlikovský si incident zo záznamu pozrel, no nechcel ho veľmi komentovať. „Je to hokej, v play-off ide každý na 120 percent, takže aj takéto zákroky sa tam stávajú. Abbottove slová radšej komentovať nebudem, ja som rád, že sa to pre mňa skončilo dobre,“ dodal pre Aftonbladet Rastislav Pavlikovský.

1 debata chyba