Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj Slovákov: Chára nemal na Gáboríkovu rýchlosť najmenší nárok

Duel lídrov Atlantickej a Severovýchodnej divízie medzi NY Rangers a Bostonom priniesol aj zaujímavý mikrosúboj zo slovenského hľadiska. Aktuálne tretí najlepší strelec NHL Marián Gáborík nastúpil proti najvyššiemu obrancovi súťaže a svojmu kamarátovi Zdenovi Chárovi.

02.04.2012 15:51
Marián Gáborík, Zdeno Chára Foto:
Marián Gáborík sa teší z gólu. V pozadí Zdeno Chára.
debata (2)

A práve konfrontácia dvoch Trenčanov priniesla aj úvodný gól. Chára mal na modrej puk a chcel ho napáliť smerom k bránke Henrika Lundqvista. Jeho delovka však nabrala pre kapitána medveďov nešťastný teč, čo superrýchly Gáborík dokonale využil.

Najlepší kanonier Rangers nabral svoju typickú rýchlosť, Cháru bez problémov prekorčuľoval, a strelou zápästím prekonal gólmana Bruins Tima Thomasa.

„Gabby“ strelil svoj jubilejný 40. gól v sezóne, no napokon ani ten jazdcom nepomohol, keďže hostia dvomi gólmi skóre otočili a vyhrali 2:1.

**Ako Gáborík prekorčuľoval Cháru a strelil gól **

Gáborík strieľa nielen góly, no urobil veľký pokrok aj v činnosti, ktorá bola v minulosti jeho najväčšou slabinou – v bránení. Aj v Minnesote sa musel tridsaťročný Trenčan prispôsobovať defenzívnej taktike Jacquesa Lemaira, no nikdy mu tento štýl hry nevyhovoval. V práve vrcholiacej sezóne akoby sa niečo zmenilo. „Prišlo to samé. Nemusím na to myslieť, všetky veci robím podvedome. Uvedomil som si, že niekedy sa naozaj treba najprv sústrediť na obranu, až potom na útok,“ uviedol Gáborík pre NorthJersey.com. Zároveň priznal, že jeho pokrok v defenzíve súvisí s hokejovým dozrievaním.

„Občas na to ešte zabudnem a sústredím sa na ofenzívu, ale vtedy si musím spomenúť, čo je najdôležitejšie pre tím,“ dodal tretí najlepší strelec ligy. Na otázku, či mu dobrá práca v obrane prináša rovnaké uspokojenie ako strieľanie gólov, však reagoval širokým úsmevom a strohým: „Ďalšia otázka.“

Gáborík sa hokejom opäť baví. Vlani ho trápili zranenia i výpadky formy. Odohral len 62 stretnutí a zaznamenal 48 bodov za 22 gólov a 26 asistencií. „Po minulej sezóne bol veľmi nespokojný. Trápili ho výkony aj neustále otázky od novinárov. Keďže viem, akým typom človeka je, bolo mi jasné, že v aktuálnom ročníku uvidíme starého-dobrého Gáboríka,“ povedal pre NorthJersey.com o svojom zverencovi Tortorella. „Mentálne dozrel a stáva sa z neho lepší hokejista. Zaslúži si obdiv,“ dodal v rozhovore pre nydailynews.com.

2 debata chyba