Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendárny Lindros sa zapojil do tréningu Philadelphie

Aspoň na malú chvíľu sa Eric Lindros stal opäť členom Philadelphie Flyers. Bývalý kapitán letcov a klubová ikona si obula korčule pred zápasom v Toronte (1:7), keď sa v slávnom Air Canada Centre zapojila do tréningu svojho niekdajšieho klubu. Nebolo to však len tak symbolicky na pár sekúnd, Lindros "odmakal" celý tréning, strieľal, zrážal sa ako za starých čias, čím opäť ukázal, že sa stále udržiava v dobrej kondícii.

31.03.2012 13:37
Eric Lindros Foto:
Eric Lindros.
debata

Nápad zavolať slávnu 88 na ľad sa zrodil v hlave generálneho manažéra tímu Paula Holmgrena. Chcel tak čo najviac namotivovať svojich zverencov pred koncom základnej časti sezóny a následného play-off.

Lindros, ktorý patrí medzi najväčšie legendy tímu z Pensylvánie, si obliekol dres Flyers už počas predzápasu Winter Classic hraného na Nový rok, keď sa v dueli legiend Philadelphie a NY Rangers blysol dokonca gólom. Navyše pri nástupe na ľada zožal od divákov suverénne najväčší potlesk.

Tridsaťdeväťročný hokejista ukončil svoju kariéru po sérii otrasov mozgu v roku 2007, no podľa viacerých hráčov letcov by mohol pokojne pomýšľať aj na návrat. „Či by mohol hrať? A prečo nie, veď je mladší aj odo mňa,“ povedal 40-ročný Jaromír Jágr a pokračoval: „Musel by zhodiť tak desať kíl, ale to by nebol problém.“

Eric Lindros počas tréningu

Lindros však návrat do profesionálneho hokejového kolotoča nechystá. Počas svojej kariéry utrpel osem vážnych otrasov mozgu, ktoré jeho famózne sa rozbiehajúcu kariéru poriadne pribrzdili. I napriek tomu sa nezmazateľne zapísal do histórie najrýchlejšej hry na svete, čo potvrdil aj ziskom Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča NHL v roku 1995.

„Vždy, keď vykorčuľujem na ľad a môžem si užiť trošku zábavy na ľade, je to úžasné. Hokej ľudí spája a robí ich šťastnými, ja som momtentálne veľmi šťastný,“ vyhlásil takmer dvojmetrový a vyše stodesaťkilový Lindros.

Príchod Lindrosa do šatne letcov vyvolal medzi hráčmi rozruch a záujem. Scott Hartnell sa pousmial na Lindrosových rozmeroch. „Mali by mu doniesť väčšiu prilbu, pretože jeho hlava vyzerá obrovsky,“ žartoval aktuálne najlepší strelec v tíme Flyers.

Snímka z roku 2000. Eric Lindros počas bežného... Foto: SITA
Eric Lindros Snímka z roku 2000. Eric Lindros počas bežného tréningu Philadelphie.

Nováčik Zac Rinaldo, ktorý má nastarosti pästné súboje, bol do Lindrosa v čase jeho najväčšej slávy zbláznený. „The Big E“ bol jeho vzorom a ako priznal, aj počas hrávania hokeja na počítači bola 88-čka vždy v jeho prvej formácii. „Zac ani nevedel poriadne prihrať puk ako bol nervózny. Predpokladám, že teraz si nechá od Erica všetko čo má v šatni podpísať,“ povedal Max Talbot.

Pozvanie legendy tímu na tréning nebolo pre Jágra prekvapením. Český hokejový génius totiž považuje organizáciu Flyers za rodinnú. „Každý je tu priateľsky a milý. Eric je veľkou súčasťou histórie klubu, takže bolo skvelého ho opäť vidieť na ľade.“

Niekdajší líder obávaného útoku „Légia skazy“ zavesil korčule na klinec pred piatimi rokmi, no rozhodne sa nenudí. „Čím je človek starší, tým viac sa mu otvárajú nové a nové obzory. Vyskúšal som si to mnoho, či už v spojitosti s hokejom alebo v úplne iných oblastiach. Život si užívam. Hokej mi síce trošku chýba, ale dokážem bez neho fungovať. Som šťastný človek,“ dodal legendárny Eric Lindros.

debata chyba