Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radulov vs. Crosby. V Pittsburghu uvidia súboj hokejových hviezd

Zápas NHL medzi Pittsburghom a Nashvillom bude aj súbojom najlepšieho hráča zámorskej profiligy Sidney Crosbyho s bývalou hviezdou KHL Alexandrom Radulovom. Ruský útočník, ktorý posledné štyri sezóny odohral v drese Salavatu Julajev Ufa sa vracia do tímu predátorov, kde v sezóne 2006/2007 odšartoval svoju zámorskú kariéru.

22.03.2012 19:24
Alexander Radulov Foto:
Alexander Radulov.
debata

Radulov mal byť najväčšou hviezdou Nashvillu, no pred štyrmi rokmi v lete utiekol domov – do Ruska. Teraz sa vracia s vizitkou najlepšieho hokejistu z európskych súťaží. V klube veria, že dvojnásobný majster sveta im pomôže zaútočiť na vytúžený Stanleyho pohár. Ruskej reprezentácii tak hrozí, že na majstrovstvách sveta vo Švédsku a Fínsku sa bude musieť zaobísť bez jedného zo svojich lídrov.

Sidney Crosby. Foto: SITA
Sidney Crosby Sidney Crosby.

Dvadsaťpäťročný krídelník sa totiž dohodol s Ufou na ukončení spolupráce a ihneď nabral smer Nashville. V noci ho čaká opätovný debut v NHL, keď nastúpi na ľade Pittsburgu, v ktorom pôsobí aj jeho hviezdny krajan Jevgenij Malkin a takisto aj najväčšia osobnosť hokeja v súčastnosti Sidney Crosby.

Radulov by mal nastúpiť v prvom útoku po boku Davida Legwanda a najlepšieho strelca Predators Patricka Horqvista. „Nastúpi od začiatku, ale nebudeme riskovať. Ak bude unavený v priebehu zápasu ho stiahneme. Po vzájomnej dohode sme sa rozhodli, že všetko sa ukáže v samotnom zápase,“ povedal tréner Nashvillu Barry Trotz.

Alexander Radulov sa vracia do NHL

Predators si šikovného ruského útočníka vybrali v drafte v roku 2004 v prvom kole z pätnástej priečky. Už predtým očaril hokejový svet v juniorskej QMJHL, kde v drese Quebecu Remparts prepisoval jeden klubový rekord za druhým. Do prvého tímu Nashville sa presadil rýchle, ale v klube vydržal len dve sezóny. V lete 2008 ho napriek platnej zmluve zlákala Kontinentálna hokejová ligy a Nashville vymenil za bohatú Ufu. V KHL sa zaradil medzi najväčšie osobnosti súťaže, vlani s Ufou získal Gagarinov pohár pre víťaza súťaže a dva roky po sebe ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča ligy.

Radulovovi vďaka návratu uplynie po skončení sezóny nováčikovský kontrakt s klubom a v lete sa stane obmedzeným voľným hráčom. Vďaka tomu sa jeho príjem oproti prvej zmluve s Predators (984 000 dolárov v záverečnom roku kontraktu) niekoľkonásob­ne zvýši.

debata chyba