Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Anaheimu nevie prísť Halákovi na meno. Je jeho nočnou morou

Tréner Anaheimu Ducks Bruce Boudreau sa ani po dvoch rokoch nezmieril so skutočnosťou, že v play-off NHL jeho vtedajší klub Washington Capitals vypadol z bojov o Stanley Cup kvôli famóznym výkonom slovenského brankára Jaroslava Haláka.

22.03.2012 02:04 , aktualizované: 15:47
Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák.
debata

Aktuálna opora lídra profiligy zo St. Louis vtedy obliekala vtedy dres Montrealu Canadiens a v sérii proti Capitals privádzala strelcov z hlavného mesta na čele s Alexandrom Ovečkinom k šialenosti.

Bruce Boudreau. Foto: SITA
Bruce Boudreau Bruce Boudreau.

Boudreau aj po dvoch rokoch priznáva, že počas svojej bohatej kariéry nezažil lepší individuálny výkon ako zo strany Haláka. „Stále som z neho totálne mimo a do dnešného dňa ma spomienka na to play-off vie neskutočne vytočiť,“ vyhlásil 57-ročný kouč, ktorý od konca novembra minulého roka stojí na lavičke káčerov z Anaheimu.

Pripomeňte si Halákove čary v sérii Montrealu s Washingtonom

Ako sám priznáva, Halák je preňho nočnou morou aj naďalej. „Vtedy bol úžasný, neuveriteľný, no čo je pre mňa a môj tím najhoršie, stále chytá úžasne. V našom poslednom dueli vychytal Saka Koiva zázračným zákrokom, po ktorom všetci hráči len neveriacky krútili hlavou,“ dodal Bruce Boudreau.

Momentka spred dvoch rokov. Jaroslav Halák si... Foto: SITA
Jaroslav Halák, Alexander Ovečkin Momentka spred dvoch rokov. Jaroslav Halák si podáva ruku po skončení série s Alexandrom Ovečkinom.

Tréner Boudreau sa predsa len dočkal aspoň čiastočnej satisfakcie, keďže jeho Anaheim vyhral v nočnom zápase NHL nad St. Louis 4:3, pričom všetky góly z hokejok káčerov inkasoval práve Jaroslav Halák. Odchovanec ružinovského hokeja pustil za svoj chrbát štyri góly prvýkrát od 18. decembra.

debata chyba