Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budaj kryl 33 striel no i tak prehral, Sekera dostal zápal pľúc

Zámorská NHL mala na programe štyri extrémne vyrovnané zápasy, keď až v troch prípadoch muselo o víťazovi rozhodnúť predĺženie či samostatné nájazdy. Buffalo zdolalo Montreal 3:2p, a to i napriek 33 úspešným zákrokom hosťujúceho gólmana Petra Budaja. Slovenský gólman čo mohol, v predĺžení však nestačil na strelu z hokejky obrovitého obrancu Tylera Myersa.

13.03.2012 07:32
Tyler Myers, Peter Budaj Foto:
Tyler Myers strieľa víťazný gól do siete Petra Budaja.
debata

Hokejisti Buffala by mali celý rok uvažovať a hrať ako posledné dva mesiace pred koncom základnej časti sezóny. Ak by sa tak stalo, mali by postup do play-off už dávno istý. Šable sa totiž klasicky prebrali k skvelým výkonom až vtedy, keď to najviac treba. Svoju výbornú formu potvrdili aj proti Montrealu, keď vyhrali 3:2 po predĺžení. Z posledných 13 zápasov prehrali v riadnom hracom čase len dvakrát a v tabuľke Východnej konferencie sa posunuli pred Winnipeg na deviate miesto iba dva bodíky za ôsmy Washington.

Víťaznému gólu z hokejky obrancu Tylera Myersa predchádzala chyba v defenzívne šablí, keď sa hráči Montrealu rútili traja proti dvom. Hráči kanadského tímu však svoju šancu nevyužili, za čo okamžite pykali. Rovnaký brejk sa totiž zrodil na druhej strane, pričom 203-centimetrov vysoký Myers nezaváhal.

Buffalo – Montreal vo videoskratke

„Bol to veľmi náročný duel na emócie, a ten posledný moment bol priam na infarkt. Urobili sme chybu v obrane, ale našťastie sme za ňu neboli potrestaní, ale odmenení,“ priznal kouč víťazov Lindy Ruff. V jeho tíme chýbal obranca Andrej Sekera, ktorý dostal zápal pľúc. Pre toto ochorenie vynechal už tretí duel v rade, doba jeho návratu známa nie je.

Veľmi dobrý výkon v bránke Habs podal Peter Budaj. Rodák z Banskej Bystrice čelil celkovo 36 strelám, za svoj chrbát pustil len tri. Veľakrát však Montreal podržal, hlavne pri tutovkách Tomasa Vaneka či Dereka Roya v brejku 3 proti 1.

Výsledok 3:2 sa zrodil ešte na ďalších dvoch štadiónoch. Rovnako predĺženie videli diváci v Colorade, kde zdolali Anaheim gólom švédskeho mladíka Gabriela Landeskoga. Devätnásťročný útočník zaznamenal štvrtý víťazný zásah v sezóne, čím pokazil ďalší historický moment Teemu Selänneho z tímu káčerov. „Fínsky blesk“ sa totiž presilovkovým gólom dostal na métu 1399 bodov, čím o jeden kanadský bod prekonal svojho krajana a inú legendu Jariho Kurriho.

Colorado – Anaheim vo videoskratke

„To ma naozaj nerobí momentálne šťastenjším,“ priznal Selänne, ktorý v profilige strelil 659 gólov, ku ktorým pridal 740 asistencii v 1329 zápasoch. „Víťazstvo bolo našim aj mojím jediným cieľom, no nepodarilo sa nám ho dosiahnuť,“ smútil rodák z Helsínk. Ľubomír Višňovský odohral v drese káčerov vyše 17 minút, no nebodoval.

Do tretice výsledok 3:2, no teraz bez predĺženia – San Jose zdolalo Edmonton na jeho ľade a ukončilo sériu piatich prehier. O víťazný gól sa postaral v prvej minúte tretej tretiny počas presilovky Logan Couture. „Veľmi veľmi sme potrebovali toto víťazstvo. Nedarí sa nám, a práve tento triumf nás môže opäť nakopnúť. Pre nás sa play-off už začalo,“ priznal líder žralokov Joe Thornton. Michal Handzuš sa nedostal na súpisku víťazného tímu.

Edmonton – San Jose vo videoskratke

V poslednom dueli vyhral Nashville na ľade Phoenixu 5:4 po samostatných nájazdoch. V drese víťazov sa presadili obaja bratia Kosticynovci. Sergej dvakrát asistoval, Andrej následne premenil rozhodujúci nájazd.

Sumáre zápasov NHL:

BUFFALO – MONTREAL 3:2 po predĺžení (0:1, 1:0, 1:1 – 1:0)

Góly: 32. Ennis (Stafford, Foligno), 42. Ennis (Stafford, Sulzer), 63. Myers (Roy, Pominville) – 5. Cole (Desharnais), 40. Desharnais (Cole, Pacioretty)
Strely na bránku: 36:28. Brankári: Miller – BUDAJ. Vylúčení: 2:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 18 690 divákov.
Hviezdy zápasu: Ennis, Desharnais, Myers.

PHOENIX – NASHVILLE 4:5 na nájazdy (0:1, 2:2, 2:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 21. Langkow (Ekman-Larsson, Torres), 35. Yandle (Vermette, Ray Whitney), 48. Ekman-Larsson (Rozsíval, Vrbata), 56. Torres (Langkow, Doan) – 20. Erat (S. Kosticyn, Gill), 32. Fisher (S. Kosticyn, Erat), 39. Bouillon (Erat, Ellis), 43. C. Smith (Gaustad), rozhodujúci nájazd A. Kosticyn
Strely na bránku: 35:35. Brankári: Smith – Rinne. Vylúčení: 3:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 11 518 divákov.
Hviezdy zápasu: Ekman-Larsson, Erat, Langkow.

Phoenix – Nashville vo videoskratke

EDMONTON – SAN JOSE 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Góly: 20. Ryan Whitney (Schultz, Belanger), 35. Hall – 2. Mitchell (Wingels, Vlasic), 32. J. Thornton (Marleau, Pavelski), 41. Couture (Boyle, J. Thornton)
Strely na bránku: 22:33. Brankári: Dubnyk – Niemi. Vylúčení: 4:2, z toho Smyth (EDM) na 10 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 16 839 divákov.
Hviezdy zápasu: J. Thornton, Ryan Whitney, Boyle.

COLORADO – ANAHEIM 3:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0)

Góly: 11. McGinn (O'Byrne, Jones), 54. Porter (Hejda, McLeod), 62. Landeskog (Hunwick, Downie) – 40. Beauchemin (Ryan, Fowler), 57. Selänne (Beleskey, Ryan)
Strely na bránku: 33:40. Brankári: Varlamov – Hiller. Vylúčení: 1:1, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 15 045 divákov.
Hviezdy zápasu: Varlamov, Landeskog, Selänne.

debata chyba