Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

To muselo bolieť! Kronwall dokonalým bodyčekom zničil Voráčka

Český hokejista Philadelphie Flyers Jakub Voráček asi tak ľahko nezabudne na zápas s Detroitom, teda ak si po strete s Niklasom Kronwallom bude vôbec niečo pamätať. Švédsky bek totiž predviedol v zápase dvoch elitných tímov súťaže jeden z najlepších bodyčekov sezóny.

07.03.2012 16:23
Niklas Kronwall, Jakub Voráček Foto:
Niklas Kronwall bodyčkuje Jakuba Voráčka.
debata

Prebiehala 27. minúta, letci viedli 2:1 a Voráček, ktorý sa zmocnil vo vlastnom obrannom pásme puku, chcel založiť ďalšiu útočnú akciu domácich.

Ďaleko sa však nedostal.

Rodák z Kladna spravil veľkú chybu, keď sklopil hlavu dole, nevidel pred sebou Kronwalla, ktorý už bol nachystaný ho zbodyčkovať a v plnej rýchlosti narazil do Švéda. Náraz, ktorý pripomínal stret človeka s lokomotívou ukončil Voráčkovi zápas. Český hráč bol po strete absolútne dezorientovaný, nemohol sa poriadne nadýchnuť a zostal bezvládne ležať na ľade.

Ako Kronwall zničil Voráčka

Opakované zábery ukázali, že Kronwallovo rameno narazilo do Voráčkovej tváre. „Bol to veľmi nepríjemný a silný úder, ktorý zasiahol Jakuba priamo do hlavy. Je to smutné, pretože má zatiaľ za sebou skvelý rok, no už viackrát musel čeliť nepríjemným zraneniam. Všetci veríme, že sa dá rýchlo do poriadku,“ konštatoval tréner Philadelphie Peter Laviolette.

Kronwall za svoj zákrok nedostal žiaden trest, jeho „hit“ bol vyhodnotený ako čistý zákrok. „Musel som ho zastaviť, pretože by inak šiel sám po krídle na nášho brankára,“ ozrejmil situáciu Kronwall.

Duel vo Wells Fargo Center sa skončil nedobre aj pre ďalšieho českého útočníka Jaromíra Jágra. Hviezda NHL nedohrala zápas pre problémy s bedrami. 

debata chyba