Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predjedlo máme za sebou, teraz nás čaká hlavný chod, vraví Šatan

Nastúpil na svoj prvý zápas v play-off extraligy po siedmich rokoch a hneď zažiaril. Kapitán Slovana Miroslav Šatan v predcháduajúcich štyroch dueloch série so Žilinou pauzoval kvôli zraneniu nohy, v tom piatom bol opäť oporou belasých, ktorí vyhrali jasne 8:2.

17.03.2012 14:46
Miroslav Šatan Foto:
Miroslav Šatan.
debata

Strelili ste dva góly, Slovan postúpil po semifinále, dá sa to označiť asi ako veľmi príjemný návrat.
Sám som nevedel, čo mám od toho očakávať, predsa len, nehral som sedemnásť dní. Na ľade som sa však cítil dobre, chalani hrali výborne, takže to bolo o to ľahšie.

Vyzeráte však pomerne vyčerpaný.
(smiech) To bude tým herným výpadkom. Jedna vec bola či noha vydrží, druhá, či budem stíhať kondične. Našťastie sme zápas rozhodli po pár minútach, následne sme priebeh už len kontrolovali. Ak by som sa necítil dobre bol som pripravený odstúpiť, ale nemusel som tak spraviť. Veľká vďaka patrí za to aj spoluhráčom.

Zranenie ste označili po štýle NHL ako zranenie v dolnej časti tela. Môžete už teraz prezradiť, čo to bolo?
Nie, nie. Platí, že som mal zranenie v dolnej časti tela.

Na vašom výkone to ale veľmi poznať nebolo.
Nebol by som išiel hrať, ak mi to zdravie neumožňovalo. Posledné dni som už korčuľoval a môj stav sa pomerne rýchlo zlepšoval. Ráno pred zápasom padlo rozhodnutie, že budem hrať a ukázalo sa to ako dobrý ťah. Noha držala, čo je super. Som rád, že séria je už za nami a budeme mať o trošku viac času na regeneráciu a prípravu. Za tých pár dní by som mal na tom byť ešte lepšie.

Slovan sa v predchádzajúcich dueloch série na domácom ľade so Žilinou trápil, no teraz ste rozhodli už po pár sekundách hry…
Bol to dobrý zápas z našej strany čo sa týka sebavedomia a pohody v kabíne. Úvod nám vyšiel na výbornú, v 12. minúte sme viedli už 4:0, čo nám dodalo pohodu na hokejky.

Výhra 8:2 je asi skvelým povzbudením do ďalších zápasov.
To určite, ale netreba to veľmi preceňovať. Bolo to predsa len štvrťfinále, kvalita súperov bude narastať, navyše sme mali informácie o nie najlepšom zdravotnom stave brankára Laca, čo sa aj potvrdilo. Sme však radi, že sme mali taký silný úvod, ktorým sme si ďalší priebeh zápasu uľahčili.

Rozmýšľate už nad prípadným súperom v semifinále?
Momentálne by sme sa chceli hlavne zregenerovať a oddýchnuť si. Ja to až tak veľmi nepotrebujem, veď som hral len jeden zápas, no ostatní chalani majú v nohách päť stretnutí zo série, niektorí sú doudieraní, pauza preto príde vhod. Meno súpera zatiaľ neriešim, počkáme si kto to bude, a potom si rozanalyzujeme najlepšiu stratégiu naňho.

Diváci si po prvej tretine žiadali desať gólov. To sa vám síce nepodarilo, ale určite museli byť spokojní.
V play-off je jedno akým výsledkom sa vyhrá, pokiaľ sa vyhrá. Zápas sme mali jasne pod kontrolou, chybičky sme síce spravili, z čoho rezultovali dva žilinské góly, ale celkovo môžeme byť všetci spokojní. Hráči aj diváci.

Po hetriku Michala Hudeca skandovalo jeho meno nielen publikum, ale aj vy hráči. Vrátila sa do kabíny pohoda?
Miša čaká za hetrik nejaký poplatok, ale všetci sme mu to dopriali (úsmev). Je dôležité, že atmosféra sa zlepšuje a prvú sériu máme za sebou.

Play-off extraligy ste hrali naposledy vo výlukovej sezóne 2004/2005. Dá sa to porovnávať?
Hlavnou zmenou je určite skutočnosť, že máme krajší štadión! Za tých sedem rokov sa zvýšila kvalita a vyrovnanosť ligy, titul môže získať naozaj každý, zatiaľ čo vtedy bol okruh favoritov veľmi úzky. Uvidíme, ako sa to celé vyvinie. S dôležitosťou zápasov bude atmosféra gradovať, toto bolo len predjedlo na úvod. Hlavný chod pre divákov aj hráčov ešte len príde.

debata chyba