Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlastenec á la Ďurica. Argentínčan Sosa predviedol (ne)možné!

Futbalový svet má o ďalšieho antihrdinu naviac. Posledným adeptom na titul "babrák" roka je obranca argentínskeho klubu San Martin Diego Sosa. Ten sa stal jediným strelcom zápasu tamojšej Primera División - Clausura v zápase jeho klubu proti Estudiantes, keď si v 17. minúte strelil vlastný gól. A tento kúsok veru stál za to!

06.03.2012 16:16
 Diego Sosa Foto:
Nešťastník Diego Sosa.
debata

Ako sa to celé vlastne zomlelo?

Hosťujúci hráči tímu Estudiantes podnikli rýchly brejk, brankár domáceho San Martinu dokázal loptu vyraziť pred seba, kde bol osamotený Sosa. Ten však namiesto toho, aby ju odpratal do bezpečia napálil „guľaté čudo“ priamo do vlastne bránky!

„Hrozne ma mrzí, čo som spravil, pretože náš tím prehral kvôli mne,“ povedal smutný Sosa pre tamojšie noviny Olé a pokračoval: „V tom momente som chcel zomrieť. Loptu som chcel odpáliť preč, ale zle som ju trafil. Je mi to naozaj ľúto, pretože celý tím sme bojovali a toto sme si nezaslúžili. Chlapci ma síce následne podporovali, ale aj tak sa cítim hrozne,“ priznal smutný hrdina zápasu.

Vlastenec Diega Sosu

Gól ako z inej planéty obnovil spomienky na vlastný gól slovenského futbalistu Pavla Ďuricu, nad ktorým sa aj po štyroch rokoch zastavuje zdravé zmýšľanie. Vtedajší hráč maďarského klubu FC Fehérvár si v odvete štvrťfinále Maďarského pohára strelil nevídaný vlastenec, po ktorom jeho tím zo súťaže vypadol.

Bežala 87. minúta zápasu a domáci Debrecín mal za stavu 2:1 penaltu. K lopte sa postavil Takács a vedel, že keď dá gól, tak posunie jeho tím do semifinále. Prvý zápas sa totiž skončil 2:1 pre Fehervár.

Brankár Takácsovu strelu vyrazil, lopta sa odrazila k slovenskému futbalistovi, a ten ju nechytateľne napálil do vlastnej siete. Neskutočný moment, aký sa len tak nevidí. Hráči Feherváru si od rozčarovania líhali na zem a neverili vlastným očiam. Nešťastný Ďurica by sa asi najradšej prepadol pod zem.

Vlastný gól Pavla Ďuricu

Unikátny vlastenec slovenského futbalistu dostal Debrecín do vedenia 3:1 a zabezpečil mu postup. Ak by gól nepadol, duel by sa predlžoval. „Náš brankár vyrazil pokutový kop a ja som chcel loptu odkopnúť mimo,“ povedal Ďurica pre Nový Čas. „Mal som to však na dlhú nohu, lopta pritom dostala neuveriteľný falš a skončila v našej bránke.“

„Tréner a spoluhráči mi však nič nevyčítali. Vraj aj to sa stáva,“ dodal Ďurica, ktorý na ďalší zápas už vôbec nebol nominovaný. „Nezostáva mi nič iné, len poctivo trénovať ako doteraz. V lete mi končí hosťovanie, uvidím, čo bude ďalej.“

debata chyba