Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mikúš v obrovských bolestiach: Myslel som, že členok je zlomený

Štvrtý zápas Slovenska v príprave, štvrtá prehra, z toho tretíkrát o jeden gól. To je zatiaľ bilancia hokejistov s dvojkrížom na drese pred šampionátom vo Fínsku. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka nestačili na Rusov ani v odvete, keď prehrali 2:3. Od druhej tretiny navyše bojovali aj bez jedného z najlepších útočníkov v tíme Juraja Mikúša, ktorého nešťastne zranil spoluhráč Milan Bartovič.

14.04.2012 17:49
mikus juraj Foto:
Juraj Mikúš leží na ľade po zásahu pukom.
debata

Smolný incident sa odohral v obrannom pásme Slovenska. Bartovič chcel rýchlo rozohrať, puk doslova napálil, no „čierna guma“ sa nedostavila na hokejku spoluhráča, ale bolestivo zasiahla členok Juraja Mikúša. „Dúfam, že to bude v pohode. Členok mám nastrelený, musím počkať aspoň jeden deň, potom sa presne uvidí, ako som na tom. Hádam to však nebude nič vážne,“ prezradil na úvod pomerne dobrú správu Mikúš.

Moment z 24. minúty stretnutia sa pritom javil na prvý pohľad oveľa vážnejšie. Mikúš sa po nastrelení od Bartoviča porúčal ihneď k zemi, na striedačku odkorčuľoval vo veľkých bolestiach na jednej nohe. „V prvej chvíli som si myslel, že je to zlomené. Keď som došiel do kabíny, nohu som si zaľadoval a vyložil ju na stoličku,“ doplnil rodák zo Skalice.

„Preberal som prihrávku chrbtom k puku, chcel som na druhej strane nájsť priamou prihrávkou Mareka Hovorku, v tom si tam však nakorčuľoval Ďuro a trafil som ho… Je to smola. Bavil som sa s ním, malo by to byť hádam v poriadku,“ vydýchol si útočník Liberca.

Rýchly krídelník sa stal najlepším hráčom zápasu zo slovenského tímu, keď sa postaral o oba góly do ruskej siete. „Dnes to i napriek tomu nebol z našej strany dobrý výkon. Hlavne prvé dve tretiny sme hrali ospalo, chýbal nám dobrý pohyb. Ak by sme hrali celý zápas ako v záverečnej časti hry, mohlo to byť iné. Práve preto Rusi vyhrali zaslúžene,“ dodal Bartovič.

„Dostali sme dva hlúpe góly, čím sme Rusov posadili na koňa. Som však rád, že sme ani za stavu 0:3 nesklonili hlavy, zabojovali sme, a takmer vyrovnali,“ priznal skúsený kouč. Dvojzápas s Ruskom ukázal pozitíva, ale aj negatíva, kouč reprezentácie však zatiaľ neprezradil, či niekto bude musieť tím opustiť: „Máme ešte veľa času na to, aby sme niekoho poslali preč. Viac-menej už mám predstavu, koho vyradíme, ale teraz to medializovať určite nebudem,“ dodal tréner Vůjtek.

debata chyba