Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozrite si: Slovenskí hokejisti sú už v Jaroslavli. Chcú vyhrať pre Demitru

Slovenská hokejová reprezentácia už dorazila do Jaroslavľu, kde v piatok a v sobotu odohrá dva zápasy proti domácemu Rusku. Duely to budú špecifické pre obe strany, keďže okrem prípravy na blížiaci sa svetový šampionát bude tak ruská, ako aj slovenská strana spomínať na obete leteckého nešťastia hokejistov Lokomotivu Jaroslavľ, pri ktorej vlani 7. septembra zahynulo celé mužstvo klubu KHL vrátane slovenskej hokejovej legendy Pavla Demitru.

12.04.2012 16:47
Vladimír Vůjtek Foto:
Tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek sa vrátil do Jaroslavľu, kde pôsobil takmer tri roky.
debata

„Je to pre mňa veľmi nostalgický a smutný návrat sem do Jaroslavľa. Tri roky som tu trénoval, mal som tu veľa kamarátov. Vždy, keď si spomieniem na všetkých priateľov, ktorých som tu mal, na spolupracovníkov, hráčov či samotného Paľa Demitru, je mi veľmi smutno,“ uviedol tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek.

Podobne silné emócie zažíva aj Branko Radivojevič, ktorý bol nielen dlhoročným spoluhráčom Pavla Demitru, ale hlavne jeho dobrým priateľom. „Pamätám si na to ako včera. V Ufe sme hrali otvárací zápas novej sezóny, keď ho zrazu po niekoľkých minútach prerušili. Alexander Medvedev, prezident KHL, oznámil, že sa stalo veľké nešťastie. Keď som si postupne uvedomil súvislosti a došlo mi, že na palube bol aj Paľo Demitra – a už nie je – rozum sa zdráhal prijať takúto zdrvujúcu zvesť. Bezmocne sme plakali ako malí chlapci, veď takmer všetkých hráčov sme poznali. Ako súperov, ale aj priateľov. V hre sme už nepokračovali. Nedalo sa,“ priblížil jeden z najsmutnejších dní života.

Letisko Tunošna v Jaroslavli. Foto: Stanislav Benčat
Jaroslavľ Letisko Tunošna v Jaroslavli.

Slovenskí hokejisti, z ktorých viacerí bojujú o miestenku na svetový šampionát, tak budú mať v Rusku dvojakú motiváciu. Proti „zbornej“ sa budú chcieť nielen ukázať v čo najlepšom svetle v očiach trénerov, ale aj vyhrať za kamaráta a niekdajšieho spoluhráča, Pavla Demitru.

„Bude to ťažké, pretože budeme mať v hlavách skutočnosť, čo sa tam stala… Bude to ťažké, ale my tam ideme hrať hokej, musíme myslieť na to,“ priznal so slzami na krajíčku Demitrov dobrý kamarát Milan Bartovič a dodal: „Kto poznal Dema dobre vedel, že to bol super chalan a perfektný hráč. Určite tam budeme bojovať aj zaňho a chceme dosiahnuť dobrý výsledok,“ dodal Bartovič.

Slovenských hokejistov čakal na letisku...
Slovenský prezidentský špeciál na letisku v...
+2Letisko Tunošna v Jaroslavli.
debata chyba