Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neopučiteľný Balotelli čelí za zákerný faul deväťzápasovému dištancu

Opäť je na pretrase. Nepoučiteľný a asi najkontroverznejší futbalista súčasnosti Mario Balotelli má na krku ďalší problém. Anglická futbalová asociácia mu chce dať za nepotrestaný zákrok na Alexandra Songa v dueli jeho Manchestru City s Arsenalom dodatočnú červenú kartu a deväťzápasový dištanc.

10.04.2012 10:19
Mario Balotelli Foto:
Mario Balotelli.
debata (1)

Taliansky útočník je známy svojou prchkou povahou a častými skratmi. Ak by dostal dodatočnú červenú kartu, bola by to už jeho štvrtá červená v sezóne.

Balotelli, ktorý v samotnom dueli napokon v 90. minúte po druhej žltej karte vylúčený bol, bude už určite pauzovať za tri červené karty v sezóne. Za zákrok na Songa mu navyše hrozí ďalší trojzápasový dištanc a za potencionálne štvrté vylúčenie extra tri duely mimo trávnikov. Dokopy by to znamenalo stop na 9 zápasov.

Nepotrestaný zákrok Balotelliho na koleno Songa

Rodák z Palerma sa síce verejne ospravedlnil za svoje vylúčenie, no i tak mu hrozí nielen koniec v milionárskom klube z Manchestru, ale aj skutočnosť, že sa kvôli svojmu správaniu nedostane do talianskej nominácie na blížiaci sa európsky šampionát. Tréner „Squadry azzurry“ Cesare Prandelli totiž po svojom nástupe do funkcie v roku 2010 zaviedol nový etický kódex, ktorý problémovému Balotellimu ani trošku nesedí.

„Veľmi sa ospravedlňujem za to, čo sa stalo. Ľutujem, že som sklamal Manchester City a predovšetkým (trénera) Roberta Manciniho, ktorého si vážim a prajem mu len všetko dobré,“ uviedol Balotelli vo vyhlásení pre taliansku agentúru ANSA, ktoré poskytol jeho agent Mino Raiola.

Talentovaný útočník, ktorý priťahuje problémy na ihrisku i mimo neho, sa kvôli najnovšiemu prehrešku musí obávať o svoju budúcnosť v národnom mužstve. Už vo februári ho kvôli trestu, ktorý mal v Anglicku za šliapnutie na súpera, Prandelli nenominoval na prípravný duel proti USA.

„Urobil som dva fauly. Bolo to v rámci hry, žiadne odplácanie. Etický kódex som neporušil,“ tvrdil Balotelli, ktorý bol vylúčený v 90. minúte po zákroku na koleno Bacaryho Sagnu. „Už som kvôli hlúposti raz o reprezentáciu prišiel a nechcem to zažiť druhýkrát. Dúfam, že teraz v apríli budem na tréningovom kempe,“ dodal syn ghanských rodičov.

Za tento zákrok bol po druhej žltej Balotelli vylúčený

Prandelli zatiaľ nechcel dva týždne pred dvojdňovým kempom Talianska vynášať nad Balotellim ortieľ. „Až podľa videa toho jeho vylúčenia sa rozhodnem, či na neho uplatním etický kódex,“ uviedol kouč.

Jeho krajan Mancini tak váhavý nebol a po nedeľňajšom zápase oznámil, že s Balotellim v City skončil.

1 debata chyba