Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schumacher si priznal vinu po havárii s Petrovom

Nemecký pretekár F1 Michael Schumacher má za sebou ďalšiu Veľkú cenu Európy, ktorá mu absolútne nevyšla. Rovnako ako vlani skončil v druhej desiatke a môže si za to najmä on sám.

27.06.2011 09:18
Michael Schumacher Foto: ,
Michael Schumacher.
debata

Schumacher sa na začiatku pretekov držal na konci prvej desiatky. Zlomový moment nastal pri jeho výjazde z boxov po prvom pitstope.

Po jeho boku sa objavil jazdec Renaultu Vitalij Petrov, Schumacher to neubrzdil a poškodil si predné krídlo. Po odjazdení jedného kola musel ísť k mechanikom opäť a stratil tak šancu na akýkoľvek slušný výsledok. Napokon dokrúžil sedemnásty.

„Aj keď som vedel, že Petrov je tam, videl som ho dosť neskoro. Snažil som sa ísť čo najneskôr na brzdy, aby sme sa do zákruty dostali spolu. No keď som si to rozmyslel a chcel ustúpiť, zablokovalo sa mi koleso a vrazil som doňho. Bola to moja jasná chyba. V tej chvíli sa preteky skončili a už som iba doviedol monopost do cieľa,“ povedal jazdec Mercedesu.

Po 4. mieste na pretekoch v Kanade sa tak nemecký veterán musí vysporiadať s ďalším neúspešným vystúpením. „Naša pozornosť sa už sústredí na Silverstone, čo sú jedny z našich domácich pretekov,“ dodal.

debata chyba