Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

New Jersey prestrieľalo Tampu 5:4

V jedinom pondelňajšom zápase zámorskej hokejovej NHL vyhralo New Jersey na ľade Tampy Bay 5:4. Hostia o triumfe rozhodli tromi gólmi v prostrednej tretine, dva prensé zásahy Stamkosa v tej poslednej len skorigovali stav.

13.12.2011 07:32
New Jersey radosť Foto: ,
Gólová radosť hokejistov New Jersey.
debata

„Darí sa nám hľadať spôsoby, ako prehrávať zápasy. Druhá tretina nás zabila. Vykopali sme si jamu, ktorá bola príliš hlboká na to, aby sme sa z nej ešte dokázali vyhrabať,“ povedal strelec Stamkos, ktorý v tretej dvadsaťminútov­ke dosiahol 17. a 18. gól v sezóne.

Tampa vs New Jersey

Tampa sa v poslednom čase príliš nemôže spoľahnúť na brankára Dwayna Rolosona. V pondelok uvoľnil miesto Garonovi na začiatku druhej tretiny, keď dostal tretí gól z dvanástich striel. Roloson nastúpil len na tri z posledných desiatich zápasov. „Dostane sa z toho,“ poznamenal kouč domácich Guy Boucher.

Dve najväčšie hviezdy večera Parise a Henrique ku svojmu gólu pridali dve asistencie. Henrique nadviazal na svoju sedembodovú sériu, ktorá sa skončila v sobotňajšej prehre 1:2 s Montrealom. Johan Hedberg v bránke New Jersey čelil 36 strelám. „Z môjho pohľadu to bol bláznivý a tvrdo vybojovaný zápas. Aj keď sme vyhrávali o tri góly, nemal som pocit, že to bude ľahké. A ani nebolo,“ vyhlásil Hedberg.

Sumár:

TAMPA BAY – NEW JERSEY 4:5 (2:2, 0:3, 2:0)

Góly: 18. Downie (Gilroy, Stamkos), 19. Jones (Tyrell, Gilroy), 50. Stamkos (Moore, Lecavalier), 60. Stamkos (Kubina, Lecavalier) – 1. Sýkora (Salvador, Eliáš), 6. Zubrus (Taormina, Henrique), 21. Parise (Henrique, Tallinder), 26. Kovaľčuk, 34. Henrique (Parise, Fayne).
Strely na bránku: 36:22. Brankári: Roloson (21. Garon) – Hedberg. Vylúčení: 6:7, z toho Kubina, Malone, Downie – Carter, Clarkson, Urbom na päť minút, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 17 341 divákov
Hviezdy zápasu: Parise, Henrique, Stamkos

debata chyba