Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Švento ma sklamal, keď som potreboval pomôcť

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss sa v piatok vrátil k jeho vzťahu so stredopoliarom Salzburgu Dušanom Šventom, ktorý hráča okrem iného stál účasť na vlaňajších majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike. Weiss tentoraz prezradil o čosi viac než doposiaľ.

15.10.2011 09:14
Slovensko Nórsko Švento Foto: ,
Dušan Švento (vpravo) v priateľskom zápase s Nórskom.
debata (6)

„Švento mi odmietol reprezentovať. Pred dvomi rokmi sme hrali doma so San Marínom, on hral v sobotu celý zápas za Slaviu, v nedeľu mali oslavy, v pondelok prišiel na zraz a povedal mi: "Tréner, bolia ma záda“. Ja hovorím, že môj zlatý, ak ťa bolia záda, tak môžeš ísť domov. Ráno odletel so ženou na dovolenku. Toto je prístup reprezentanta?„, spýtal sa Weiss, podľa ktorého robia médiá zo Šventa "mohylu slovenského futbalu“.

Slovensko 6. júna 2009 vyhralo v kvalifikácii na MS nad San Marínom 7:0. Posledný gól tímu dal vtedy Ľuboš Hanzel, ktorý hral na Šventovom poste.

Téma vzťahu medzi Šventom a Weissom prišla naposledy na pretras, keď sa Slovan Bratislava stretol na konci septembra v zápase Európskej ligy so Salzburgom. Švento v ňom dal za rakúsky tím aj gól. Krídelník vtedy označil ich vzťah za zvláštny.

„Vždy som rešpektoval rozhodnutie trénera národného mužstva. Že nie som v reprezentácii, beriem ako fakt. Možno sa tam ešte niekedy dostanem, možno nie,“ citovala hráča SITA.

Dôvod, prečo sa 26-ročný odchovanec Ružomberka neocitol v nominácii na kľúčové zápasy neúspešnej kvalifikácie na ME 2012 s Arménskom a Ruskom, ale ani v tej na nepodstatný posledný duel s Macedónskom, podal Weiss ako vec sklamania. „Je to dobrý chlapec, aj dobrý hráč. Ale predsa nemôžem dôverovať niekomu, kto ma sklamal vo chvíli, keď som nemal hráčov a potreboval som pomôcť. A teraz sa mám naňho obracať v zápase s Ruskom alebo s Arménskom? Určite nie.“

Ako úplne odlišnú vidí Weiss záležitosť s obrancom Martinom Škrtelom z FC Liverpool, ktorý pre zranenie v kvalifikáci­i nenastúpil 4. júna proti Andorre. Aj tu boli v hre dovolenka a oddych po náročnej sezóne.

„Škrtel mi avizoval problémy so slabinami dva týždne dopredu. Ale za Liverpool hral. Mal zaplatenú dovolenku a ja som ho pustil, pretože som vedel, že to nechcem urazeného Škrtela, ktorý nie je úplne doliečený. To nie je taká výnimka ako Švento. Škrtel nie je Švento,“ dodal kouč.

6 debata chyba