Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potrestaný Weiss neodstúpil. Pokutu prijal a ospravedlnil sa

Tréner futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss bude viesť Slovensko aj v ďalšom kvalifikačnom cykle. Na piatkovej tlačovej konferencii médiám oznámil, že hodlá dodržať kontrakt, ktorý ho viaže na ďalšie dva roky. Niekoľkokrát však zopakoval, že sa pri kormidle "nebude držať nasilu".

14.10.2011 14:31 , aktualizované: 15:35
Vladimír Weiss Foto:
Vladimír Weiss.
debata (20)

Weiss predstúpil pred novinárov zo svojej vôle, aby objasnil informácie ohľadom jeho zmluvy a jej finančných podmienok, pôsobenia pri národnom tíme a vzťahu s médiami.

Úplne na začiatku sa ospravedlnil za svoj prístup po prehratom kvalifikačnom zápase s Ruskom, za ktorý vo štvrtok dostal od Slovenského futbalového zväzu pokutu 10 000 eur. „Chcel by som sa médiám a zvlášť tomu konkrétnemu novinárovi ospravedlniť. Moje správanie bolo nevhodné a nekorektné, na poste reprezentačného trénera by som sa nemal takto správať. Ale to som ja, Vlado Weiss,“ povedal kouč.

Potom prešiel k podstate zvolanej besedy – uniknuvším informáciám o jeho plate, ktoré vo štvrtok zverejnil portál Trendu a prevzali ho ďalšie médiá (okrem štátnej tlačovej agentúry, ako pripomenul jej prítomný redaktor).

„Nevadí mi zverejnenie financií, lebo ja som nič neukradol. Naopak, do tejto republiky sme priniesli peniaze, ktoré sa tu zdaňujú. Zverejnenie môjho platu a mojej však zmluvy vidím ako účelovú, sofistikovanú vec. Tie informácie nie sú pravdivé, možno vás poteším, zarábam viac,“ zahlásil Weiss.

Tréner v dôkladne pripravenom príhovore upozornil, že o svojej budúcnosti na trénerskom poste sa s prezidentom zväzu Jánom Kováčikom rozprával už pred mesiacom a vtedy mu Kováčik vyjadril podporu, rovnako ako vo štvrtok, keď mu oficiálne udelil pokutu. Podľa Weissa sú jeho vzťahy s ľuďmi na zväze čisto profesionálne a osobne v nich žiaden problém nevidí.

Počas besedy však niekoľkokrát zopakoval, že načasovanie úniku informácií v súvislosti s jeho zmluvou nie je náhodné. „Mohlo sa to stať oveľa skôr, ale bolo to účelové, preto sa to stalo teraz.“ Celú záležitosť však nepovažuje za dôvod opustiť post reprezentačného trénera. Aj keď bez práce by nezostal. „Mal som aj lukratívnejšie ponuky. Z Ruska či arabského sveta. Ale ja som zvolil tŕnistú cestu, pretože chcem pomôcť slovenskému futbalu.“

** **
20 debata chyba