Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Írsku musíme hrať na víťazstvo, vraví Weiss. Nominoval aj Stocha

Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká 2. septembra dôležitý zápas kvalifikácie na majstrovstvá Európy s Írskom. Podľa Vladimíra Weissa duel veľa napovie. O ďalšie štyri dni, teda 6. septembra, Slováci nastúpia v Bratislave proti Arménsku, s ktorým v prvom dueli prehrali 1:3. S Írskom v prvom meraní síl remizovali 1:1.

26.08.2011 15:12
Vladimír Weiss Foto:
Vladimír Weiss.
debata

„Dvojzápas možno nebude rozhodujúci, ale veľmi veľa napovie. V našej skupine hrajú všetci o všetko, preto je tá nominácia trochu širšia. Myslím si, že je to to najlepšie, čo slovenský futbal momentálne má. Uvidíme, v akom stave prídu hráči, pretože nie všetky ligy sa už rozbehli,“ povedal Weiss na piatkovej tlačovej konferencii.

„Írsko je výborné mužstvo, ktoré má dušu a obrovské srdce. Hlavne doma je veľmi nebezpečné a silné, na prekrásnom štadióne s fantastickými divákmi. Na to sa tešíme, pretože dvanásty hráč je niekedy pre súpera lepší. Verím, že naše mužstvo je tak skúsené, že nepodľahne davovej panike zo strany Írov,“ pokračoval Weiss.

V tabuľke je situácia absolútne vyrovnaná. Prvé tri tímy, teda Írsko, Slovensko a Rusko, majú zo šiestich zápasov trinásť bodov. Reprezentačný kouč upozornil, že dôležitý je každý jeden zápas. „V Írsku musíme hrať na víťazstvo. V príprade prehry sú favoritmi v skupine Íri, v prípade remízy je všetko otvorené a v prípade našej výhry by pre nás bola skupina fantasticky otvorená.“

Weissa pred náročnými stretnutiami trápi, že jeho útočné esá poriadne nehrávajú. Hološko, Vittek a Šesták si musia v Turecku počkať na začiatok sezóny. „Na stopérskom poste máme dostatok silných hráčov, topánka nás tlačí skôr v strede poľa alebo útočnej fáze. Buď sú hráči dlhodobo zranení, alebo nehrávajú. Tam sa bude najťažšie trafiť do zostavy. Prakticky všetci útočníci hrali len priateľské zápasy, nezačali sa im ligy, takže uvidíme, v akom stave prídu.“

Weiss sa veľmi pochvalne vyjadril na adresu hráčov Arménska. Slováci si doma už nemôžu dovoliť zaváhanie ako v októbri minulého roka. „Hrajú najkrajší futbal v skupine. Je to kvalitné mladé mužstvo, s ktorým nemôžete hrať otvorenú partiu,“ dodal kouč.

Reprezentácia bude mať zraz v pondelok v Senci. Naplánovaný je na 12:00, ale mužstvo bude kompletné až k večernému programu.

Nominácia:

Brankári: Ján Mucha ml. (FC Everton/Angl.), Marián Kello (Heart of Midlothian/Škót.).

Obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Ľubomír Michalík (Carlisle United/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.).

Stredopoliari: Karim Guédé, Igor Žofčák (obaja Slovan Bratislava), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Vladimír Weiss ml. (Manchester City/Angl.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Miroslav Karhan (Spartak Trnava), Róbert Jež (Polonia Varšava/Poľ.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.),

Útočníci: Filip Hološko (Istanbul Büyüksehir Belediyespor/Tur.), Filip Šebo (ŠK Slovan Bratislava), Erik Jendrišek (SC Freiburg/Nem.), Róbert Vittek, Stanislav Šesták (obaja MKE Ankaragücü)

debata chyba