Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Magický Messi zariadil pre Barcelonu Superpohár, zápas sa skončil chaosom

Víťazom španielskeho Superpohára vo futbale sa stal FC Barcelona, ktorý po remíze 2:2 z prvého duelu vyhral v odvete na Nou Campe nad Realom Madrid 3:2. Rozhodujúci gól strelil v 88. minúte Messi.

18.08.2011 01:13 , aktualizované: 01:17
Messi Fabregas Foto:
Lionel Messi v náručí Cesca Fabregasa.
debata (1)

Keď v 82. minúte vyrovnal Karim Benzema na 2:2, zdalo sa, že zápas bude mať po dvoch polčasoch opäť nerozhodný výsledok. Šesť minút nato však Cesc Fabregas, hviezdna posila z Arsenalu Londýn, našiel Messiho a ten volejom zariadil pre Barcelonu zisk prvej trofeje v sezóne. Ďalšiu môžu Katalánci dosiahnuť o osem dní, keď sa vo finále európskeho Superpohára stretnú s víťazom Európskej ligy FC Porto.

Videosumár:

Messi mal prsty vo všetkých troch góloch svojho tímu. Rozhodujúcou mierou sa podieľal na zásahu Iniestu z 15. minúty a krátko pred koncom prvej polovice zvýšil na 2:1, keďže medzičasom za Real vyrovnal Cristiano Ronaldo.

Duel sa skončil poriadnou šarvátkou, do ktorej sa zaplietol aj tréner Realu José Mourinho. V nadstavenom čase dostal červenú kartu obranca Madridu Marcelo, ktorý zozadu fauloval Fabregasa. Následne sa strhla potýčka, do ktorej sa zaplietli obe lavičky. Mela trvala niekoľko minút a vylúčení boli ďalší dvaja hráči.

V stredu v noci to bolo prvýkrát, čo Barcelona na skóre zdolala Real v domácom Superpohári. Ako pripomenula BBC, na ihrisku to dokázala tá istá základná jedenástka, ktorá v máji dosiahla triumf v Lige majstrov víťazstvom nad Manchestrom United.

Sumár:

FC Barcelona – Real Madrid 3:2 (2:1) – //prvý zápas 2:2, Superpohár vyhrala Barcelona
//Góly: 45. a 88. Messi, 15. Iniesta – 20. Ronaldo, 82. Benzema. ČK: 90.+4 Villa – 90.+3 Marcelo, 90.+4 Özil

1 debata chyba